Sikker badning i verdens bedste badeby

30. maj 2018

København er netop blevet kåret af CNN som verdens bedste badeby, og selvom der er sat varmerekorder i maj, skydes sommerens badesæson først i gang fredag den 1. juni, når de tre bemandede havnebade åbne. Men hvad skal du være opmærksom på, for at færdes sikkert i havnen?

Fredag den 1. juni åbner de tre bemandede havnebade for sommersæsonen, der har åbent frem til 30. september. Selvom sommerens badesæson officielt først begynder den 1. juni kan man allerede nu få en dukkert året rundt i de fem ubemandede badezoner. Det er vigtigt, at badning udelukkende foregår i de afmærkede områder, så sikkerheden i havnen kan være i top.

I verdens bedste badeby er interessen for at bruge havnens blå frirum vokset eksplosivt. Aktiviteterne på vandet spænder vidt. Kajakker, motorbåde, eldrevne både, havnebusser, kanalrundfarter og badende nyder alle godt af hovedstadens blå åndehul. Det skaber mange gode oplevelser i sommervarmen, men også en intensiv trafik.
Samtidig er der forskellige anlægsarbejder i havnen med store maskiner og både – f.eks. for at anlægge Lille Langebro ved BLOX.

For at have en sikker havn, er det vigtigt, at alle hjælpes ad med at overholde reglerne, så der fortsat er plads til alle. Det kan være svært for de sejlende at se badegæsterne i vandet, og derfor er der afmærkede zoner og badeanlæg til dem, der trænger til en kølende dukkert.

Hvor må jeg bade i Københavns havn?

Mod nord er der tre badezoner. Én ved Sandkaj i Nordhavn, ved Halvandet på Refshaleøen og Søndre Refshalebassin (forventet åbning juli 2018).

Mod syd er der tre havnebade og to badezoner. Havnebadene ligger ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen. Badezonerne ligger ved Islands Brygge og Havnevigen.

Fakta

  • Se mere om sikkerheden i havnen her.
  • Havnebadene er åbent i sommersæsonen, der løber fra 1. juni til 30. september, og er bemandet med livreddere fra kl. 11-19. Se mere om havnebadene her.
  • Badezonerne er et afgrænset område i havnen, hvor det er tilladt at bade. De er afmærket med bl.a. bøjer og redningsstiger, og der skiltes med ”Badning tilladt”. Badezonerne er åbent året rundt og er ikke bemandet med livreddere. Se mere om badezonerne her.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206