Ny sommerbolig til får og alpakaer på Sydhavnstippen

28. marts 2018

På Sydhavnstippen bor ca. 20 får og 4 alpakaer. Dyrene er med til at holde invasive arter nede. Nu etablerer vi endnu en fold.

Fårene og alpakaerne har græsset på den sydlige del af Sydhavnstippen siden 2009. De hjælper naturen på Sydhavnstippen, fordi de spiser invasive arter som bl.a. Kæmpebjørneklo, Canadisk gyldenris og Japansk pileurt, der ellers ville sprede sig og fortrænge andre planter.

Denne sommer får dyrene endnu en fold at boltre sig på. Vi udvider nemlig græsningsområdet, så de også kan hjælpe med at holde invasive arter nede på den nordlige del af Sydhavnstippen. Om sommeren græsser fåreflokken og alpakaerne på den nye fold mod nord og om vinteren på den sydlige fold.

By & Havn etablerer og vedligeholder hegnet. Har du spørgsmål til dyreholdet kan Børnenes Dyremark kontaktes via Chrisser på: 28977291

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206