EnergyLab Nordhavn får Energi- og miljøprisen 2018

6. marts 2018

Energiforum Danmark uddelte i dag Energi- og miljøprisen 2018 til partnerskabet EnergyLab Nordhavn ved Energiforum 2018 i Nyborg. Som udvikler af Københavns Nordhavn, er By & Havn en væsentlig brik i partnerskabet. 

Partnerskabet EnergyLab Nordhavn vandt Energiforum Danmarks Energi- og miljøpris foran et energistyringsprojekt, som Bygningsstyrelsen står bag samt COOPs satsing på energieffektivisering. 

EnergyLab Nordhavns tekniske løsninger udvikles i tæt samspil mellem nogle af Danmarks absolut førende offentlige og private aktører i et unikt samarbejde. Det er særligt denne partnerskabstankegang, der gjorde udslaget og skaffede EnergyLab Nordhavn prisen:

”Fremtidens fossilfrie energisystem kræver, at vi tænker på tværs af forsyning og forbrug. EnergyLab Nordhavn demonstrerer, hvordan man ved at integrere el- og varmesystemer, energieffektive bygninger og elektrisk transport, får et intelligent energi system. Den tankegang nedbryder de sædvanlige skel i branchen og åbner for nye intelligente løsninger. Derfor får EnergyLab Nordhavn projektet Energi- og miljøprisen 2018,” siger Energiforum Danmarks formand, Lars Thygesen. 

Som byudvikler af Nordhavn spiller By & Havn en central rolle i partnerskabet. Nordhavn udvikles i disse år fra industriområde til moderne, bæredygtig og blandet by med boliger og arbejdspladser. De mange projekter under EnergyLab Nordhavn implementeres bl.a. i en række af områdets byggerier. 

”Det afgørende for os er tanken om Nordhavn som et storbylaboratorium. At EnergyLab Nordhavn-initiativerne faktisk gavner beboernes og medarbejdernes dagligdag – og samtidig, at vi i partnerskabet opsamler viden, som vi kan tage med i det videre arbejde med at udvikle bæredygtige bydele,” siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn. 

EnergyLab Nordhavn ledes af Center for El og Energi på DTU, og de øvrige partnere er Københavns Kommune, By & Havn, HOFOR, Radius, ABB, Balslev, Danfoss, Clean Charge, METROTHERM, Glen Dimplex og PowerLabDK-faciliteterne. Projektet er støttet af EUDP og løber fra 2015-2019. Seneste initiativ fra EnergyLab Nordhavn er et nyt showroom på Sundkaj i Nordhavn. 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206