Adm. direktør ansat i Ørestad Innovation City Copenhagen

1. august 2017

Ørestad Innovation City Copenhagen har ansat Carolina Benjaminsen som Innovationsnetværkets første adm. direktør. Carolina Benjaminsen skal gøre Ørestad til det stærkeste knudepunkt for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen.          

Den nystartede organisation Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) er stiftet af aktører fra virksomheder, organisationer, uddannelses- og kulturinstitutioner med tilknytning til Ørestad. By & Havn har været blandt initiativtagerne til organisationen. Siden stiftelsen har bestyrelsen drevet foretagendet men fra den 1. august sætter Carolina Benjaminsen sig i direktørstolen, som innovationsnetværkets første administrerende direktør.

Ørestad Innovation City Copenhagen ønsker at medvirke til at tiltrække og stimulere erhvervs- og vidensudviklingen i regionens største og hurtigst voksende erhvervsområde. Når Ørestads virksomheder, organisationer, kultur- og uddannelsesinstitutioner slutter sig sammen i et formaliseret samarbejde står aktørerne og bydelen stærkere end hver for sig. Det er ideen bag udviklingen af Ørestad Innovation City Copenhagen.

Over hele verden er der fokus på innovationsdistrikter og deres positive effekter, der bl.a. ses i Rotterdam, Berlin, Barcelona og i adskillige nordamerikanske byer.
Ifølge bestyrelsesformand Jens Kramer Mikkelsen er komponenterne for et stærkt innovationsnetværk allerede til stede i Ørestad og støttes yderligere af Ørestads beliggenhed.

” Adskillige videnstunge, internationale virksomheder har valgt at placere sig i Ørestad bl.a. fordi det er vigtigt for dem at kunne tiltrække de bedste hoveder fra begge sider af sundet, og at have let adgang til det globale marked. Det får man i Ørestad, hvor der er mindre end fem minutter til lufthavnen og Øresundsbron og med metro og regionaltog lige udenfor døren.
Vi skal udnytte det fantastiske momentum, der er i Ørestad, til at tiltrække endnu flere virksomheder. Med sammensætningen af videnstunge virksomheder, kultur og universiteter, er alle ingredienser til stede for at mobilisere et kraftfuldt innovationsnetværk, hvor medlemsvirksomhederne deler viden og kompetencer på tværs, ” siger Jens Kramer Mikkelsen, Bestyrelsesformand i ØICC og adm. direktør i By & Havn.

Direktør skal mobilisere kræfterne i Ørestad
Opgaven med at forløse potentialet for et innovationsnetværk i Ørestad og gøre visionerne for ØICC til virkelighed løftes fra i dag af netværkets adm. direktør Carolina Benjaminsen.

Bestyrelsesmedlem i ØICC Søren Brøndum, Rambøll, udtaler ”Det er med stor tilfredshed, at vi kan byde Carolina Benjaminsen velkommen på posten som administrerende direktør. Hun er den helt rette kapacitet til at opbygge, udvikle og drive ØICC, og få netværket til at vokse, og blive den stærkeste spiller inden for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen. Carolina indkapsler essensen af ØICC med sin erfaring fra både forskningsmiljøet, det offentlige og det private erhvervsliv sammen med hendes mangeårige fokus på innovationsprocesser. Vi ser frem til samarbejdet. ”

Carolina Benjaminsen har en Ph.d. grad fra Aarhus Universitet og har adskillige ansættelser i universitetsverdenen og en direktørpost i egen virksomhed bag sig. Hun har specialiseret sig i at skabe forandringer og innovation i både den offentlige og private sektor, og de seneste fire år har hun drevet virksomheden Office for Leadership Education, der yder rådgivning i personlig og professionel udvikling.

Læs mere om Ørestad Innovation City Copenhagen på organisationens hjemmeside eller følg innovationsnetværket på LinkedIn.

 

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206