P-hus Ejler Bille er på vej i Ørestad Syd

13. juli 2016

By & Havn opfører nyt p-hus på Ejler Billes Vej med plads til 600 biler. Byggeriet påbegyndes i efteråret og P-hus Ejler Bille forventes at åbne fjerde kvartal 2017. 

Ørestad Syd er blevet et populært sted at bygge og bo. De første beboere er flyttet ind i Arenakvarteret, og boligbyggerier i små og store skalaer skyder op om kap med hinanden hele vejen ned langs Ørestads Boulevard. 

Snart får de selskab af et nyt parkeringshus i Ørestad Syd, som By & Havn anlægger for at skabe gode parkeringsfaciliteter til områdets mange nye beboere. P-hus Ejler Bille, som det kommer til at hedde, opføres på hjørnet af Ørestads Boulevard og Ejler Billes Allé (markeret med blåt) med plads til ca. 600 biler fordelt i 8 plan og med en samlet højde på 21 meter. 

P-huset opføres af entreprenør Max Bögl, som var økonomisk mest fordelagtig ved licitationen i maj. Det tyske selskab er en relativt ny spiller på det danske marked, men har med over 6.000 ansatte omfattende erfaring med konstruktion af bl.a. parkeringshuse og motorvejsbroer i Tyskland. 

Facaden på P-hus Ejler Bille er tegnet af JAJA Architects, som også står bag P-hus Lüders i Nordhavn. Materialerne er cortenstål og teglsten i vekslende skala og mønstre. Der indgår i projektet begrønning af p-huset, som med tiden vil blive delvist beklædt af grønne slyngplanter. 

Opførelsen af P-hus Ejler Bille forventes påbegyndt i efteråret 2016, og de første biler forventes at kunne rulle ind i huset i fjerde kvartal 2017. Det bliver dermed det femte parkeringshus, By & Havn opfører i Ørestad. Flere p-huse vil blive opført i Ørestad Syd efterhånden som byudviklingen i området skrider frem. I og omkring Arenakvarteret alene forventer By & Havn at opføre fem parkeringshuse.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206