Krydstogttrafik i Nordhavn

28. april 2016

Omkring 740.000 krydstogtgæster besøger København i løbet af i år. Sæsonen begynder for alvor i den kommende weekend, og det vil kunne mærkes på trafikken i Nordhavn.  

Krydstogtsæsonen 2016 er åbnet. Faktisk åbnede den allerede i januar, men med dagens to anløb ved Langelinie og fuldt hus med tre skibe på den nye Oceankaj på søndag begynder der nu at komme mange krydstogtskibe til København. Det giver som bekendt både masser af turister til byen, og naturligvis også en del trafik i - og omkring Nordhavn. 

Sidste år havde By & Havn i samarbejde med Københavns Kommune, Københavns Politi og Copenhagen Malmö Port (CMP) fokus på at få trafikken afviklet uden alt for mange og lange kødannelser. Igen i år vil de nævnte parter med en række foranstaltninger arbejde på at få trafikken til at glide så let som muligt.

Hen over sommeren må det dog stadig forventes, at der kan opstå tæt trafik på de dage, hvor der er flere samtidige krydstogtanløb ved den nye krydstogtterminal på Oceankaj.

De hverdage, hvor trafikken forventes at blive mest omfattende, er følgende: 

Tirsdag den 17. maj
Tirsdag den 21. juni
Fredag den 1. juli
Mandag den 4. juli
Onsdag den 6. juli
Onsdag den 13. juli
Torsdag den 28. juli
Mandag den 8. august
Tirsdag den 9. august

Der er flere øvrige dage med to eller flere anløb i Nordhavn, men det drejer sig primært om weekenddage, hvor den øvrige trafikale situation vil gøre det lettere for busser og taxaer med krydstogtpassagerer at komme frem og tilbage.

Se en samlet oversigt over de travleste dage her

I alt forventer CMP, at der kommer 306 skibe med i alt ca. 740.000 passagerer til København i løbet af 2016. Det er ca. 60.000 flere passagerer end sidste år. 

Udvikling og trafik i Nordhavn
Udviklingen i den indre del af Nordhavn kører på fuldt blus, metrobyggeriet er i gang og i den ydre del kører gennemsnitligt ca. 300 lastbiler dagligt gennem vejerboden på hverdage for at aflevere jord fra forskellige byggepladser i Københavnsområdet. Det giver tæt trafik til og fra Nordhavn.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206