spadestik til ungdomsboliger, caféer, supermarked og Penthouse lejligheder

13. september 2016

I går blev der taget første spadestik på Calums byggeri Eksercerpladsen i Ørestad Nord.

Det var endnu en festdag i Ørestad, da overborgmester Frank Jensen tog første spadestik til byggeriet Eksercerpladsen i Ørestad Nord. Det nye byggeri har en særlig placering i bykvarteret – syd for DR Byen og lige ved metrostationen. 

”Med denne centrale placering er det vigtigt, at huset giver noget tilbage til Ørestad i kraft af byliv. Og netop bylivet er i høj grad tænkt ind, idét byggeriet vil huse hundredevis af studerende, et supermarked og hele to caféer. Det bliver et godt tilskud til kvarteret, hvor Den Grønne Karrés ca. 170 udlejningsboliger står klar allerede sidst på året, og som om bare et års tid befolkes af cirka 2.500 Nordea-medarbejdere,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

Det er Calum, som står bag det 17.000 kvadratmeter store byggeri, som får 252 almene ungdomsboliger til SAB og KAB. Her til kommer en aktiv stueetage, der vil rumme et KIWI supermarked og to caféer, som dog ikke er udlejet endnu. På toppen bygges 10 penthouse lejligheder og kælderen er et parkeringsanlæg. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet C.F Møller. 

”Ørestad Nord har længe været et velfungerende bykvarter med Københavns Universitets Søndre Campus, IT-Universitetet, forskellige boligtyper og selvfølgelig DR Byen og koncertsalen. Men lige hér omkring Metrostationen er der stadig byggeaktivitet og et par byggemuligheder for erhverv. Det bliver fint, at endnu et byggeri nu igangsættes, og de kommende beboere skal glæde sig til kombinationen af udsigten over Amager Fælled, indkøbsmulighederne, de store kultur- og undervisningsinstitutioner nærved og samtidig placeringen klos op ad Metroen, hvor man kan komme hjem fra Kongens Nytorv på bare fem minutter,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206