By & Havn understøtter delebiler i Ørestad

17. juni 2016

Ørestad er blandt andet kendt for sin unikke beliggenhed og enestående infra-struktur. Med et nyt pilotprojekt om samkørselsordning og privat biludlejning styr-kes infrastrukturen nu yderligere på den deleøkonomiske front. 

By & Havn og samkørselsportalen GoMore har indgået en aftale om aktiviteter i parkeringshusene Robert Jacobsen og Edvard Thomsen, der kan være med til at fremme samkørsel og bedre udnyttelse af de biler, der befinder sig i Ørestad.

”I Ørestads parkeringsfaciliteter udnytter vi pladsen optimalt, når en p-plads kan bruges til erhverv om dagen og til beboerparkering uden for arbejdstid. På den måde passer GoMores koncept om samkørsel og privat biludlejning som fod i hose i Ørestad som Københavns grønne bydel”, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

GoMore er Danmarks største portal for samkørsel og privat biludlejning, og de har allerede flere registrerede brugere i Ørestad. Med den nye aftale får GoMore i de to parkeringshuse mulighed for at gøre opmærksom på fordelene ved samkørsel og privat biludlejning. Samtidig vil parkeringshusene fungere som naturlige op-samlingssteder for brugere, der har aftalt at køre sammen. 

Københavns Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) ser også med begejstring på projektet: ”Kollektiv transport og cykling er de vigtigste, de mest plads-besparende og de mest populære transportformer i København, og det er derfor også dem, vi vælger at prioritere. Her er Ørestads beboere heldigvis godt dækket ind. Der kan dog være situationer, hvor en bil er nødvendig, og her kan jeg kun bakke op om delebiler, så vi ikke får flere biler til byen end højst nødvendigt. Derfor er jeg glad for, at By & Havn nu også underbygger delebilsordninger i Ørestad,” siger Morten Kabell.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206