Syv teams er prækvalificeret til masterplan konkurrence for Christiansholm

2. juni 2015

Den kunstige ø Christiansholm – eller i daglig tale Papirøen – skal have ny
masterplan. Nu er syv teams prækvalificeret til en projektkonkurrence, som skal
give bud på fremtidens anvendelse og arkitektur. 

De syv vinderteams, som By & Havn har prækvalificeret, er:

  • Henning Larsen Architects A/S
  • Cobe ApS
  • C.F. Møller Danmark A/S
  • Adept ApS
  • Holscher Nordberg A/S og Polyform ApS
  • MVRDV B.V.
  • OMA B.V.

Det forventes, at konkurrencen sættes i gang i efteråret 2015.

Københavns Kommune har netop gennemført en idékonkurrence om en ny kultur- eller fritidsfunktion på Christiansholm og kåret fem vinderprojekter, der nu skal give inspiration til den endelige beslutning om, hvilken kultur- og fritidsfunktion, der fremover skal lokke københavnere og turister fra nær og fjern til Papirøen.

Desuden har kommunen afholdt en forudgående høring, og nu kommer så Christiansholms masterplan konkurrence. Når vinderen er fundet, er det intentionen, at forslaget viderebearbejdes, hvorefter Københavns Kommune udarbejder en lokalplan.

Om Christiansholm:

By & Havn ejer Christiansholm. Øen har i mange år levet en ikke så offentlig tilværelse, fordi By & Havn har haft en udlejningsaftale af jorden med Den Danske Presses Fællesindkøbsforening, som også har ejet størstedelen af øens bygninger. Hovedparten af området har altså tjent som et afspærret papirlager – deraf kælenavnet Papirøen.

Siden 2013 er arkitekt- og designvirksomheder, Experimentarium, gallerier og ikke mindst Copenhagen Street Food flyttet ind, og stedet blev åbnet for offentligheden. De nye aktiviteter er midlertidige med en lejeperiode, som går til udgangen af 2017.

De midlertidige aktiviteter sker som en del af en udviklingsaftale mellem By & Havn og selskabet CØ P/S. Selskabet består af Unionkul Holding, Nordhkranen og Danica Ejendomme.

I de kommende år er det planen, at der i tæt samarbejde mellem Københavns Kommune og By & Havn sammen med CØ P/S etableres et lokalplangrundlag for den fremtidige anvendelse af øen.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206