Krydstogt giver turister og trafik i Nordhavn

11. maj 2015

Krydstogttrafikken i Nordhavn påvirker trafiksituationen i området, når der er flere anløb. Få her et kort overblik over de dage, hvor belastningen forventes at være størst. Første gang er på onsdag d. 13. maj.

Sommeren er på trapperne, og dermed er krydstogtsæsonen 2015 skudt i gang. De mange krydstogtskibe, der lægger til i Nordhavn, betyder ikke kun hundredtusindvis af besøgende gæster til byen. Det betyder også mange biler, der skal fragte de mange turister ind til centrum og til lufthavnen, og det giver trafik i Nordhavn. 

Samtidig er der fuldt tryk på byudviklingen i den indre del af Nordhavn, metrobyggeriet er kommet i gang og i den ydre del kører gennemsnitligt ca. 350 lastbiler dagligt gennem vejerboden for at aflevere jord fra forskellige byggepladser. Det giver tæt trafik til og fra Nordhavn - særligt på Sundkrogsgade, som stadig er den eneste adgangsvej til Nordhavn. 

Hen over sommeren må det derfor forventes, at der kan opstå tæt trafik på de dage, hvor der er flere samtidige krydstogtanløb ved den nye krydstogtterminal på Oceankaj. Med erfaringer fra de seneste års trafiksituation har By & Havn i samarbejde med Københavns Kommune, Københavns Politi og Copenhagen Malmö Port (CMP) foretaget forskellige foranstaltninger for at få trafikken til at glide så let som muligt. 

Blandt andet har By & Havn adviseret de vognmænd, der kører jord til Nordhavnsudvidelsen, og CMP har udvidet åbningstiden i containerterminalen. Begge dele kan være med til at sprede erhvervstrafikken ud over dagen. 

Samtidig er lyskrydsene i området optimeret i samarbejde med Københavns Kommune, og Københavns Politi er opmærksomme på situationen.

De hverdage, hvor trafikken forventes at blive mest omfattende, er identificeret i samarbejde mellem By & Havn, CMP og politiet. Den første er på onsdag d. 13. maj, hvor der forventes tæt trafik i tidsrummet 9-15. De øvrige hverdage er: 

Onsdag den 20. maj
Onsdag den 17. juni
Fredag den 26. juni
Tirsdag den 7. juli
Fredag den 7. august
Onsdag den 19. august

Der er flere øvrige dage med to eller flere anløb i Nordhavn, men de fleste dage i weekender, hvor den øvrige trafikale situation vil gøre det lettere for busser og taxaer med krydstogtpassagerer at komme frem og tilbage.

Se den samlede liste over dage med forventet tæt trafik her 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206