Forårsbesøg i Naturpark Amager d. 4. maj

4. april 2014

Det er forår, og søndag den 4. maj springer Amagers unikke naturområder ud. 

Foto: Experienceorestad.dk

Naturpark Amager hedder et helt nyt initiativ, som er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, kommunerne i København, Tårnby og Dragør samt By & Havn. 

Initiativet går ud på at samle mere end 3.000 hektar af Amagers fantastiske natur i én stor naturpark – Naturpark Amager. 

Området er et enestående, sammenhængende natur- og fritidsområde i nationalt og internationalt format, der strækker sig fra den bynære Amager Fælled ved den nye bydel Ørestad, over Kalvebod Fælleds nærmest uendelige vidder til den lyse skov i Kongelunden og helt ned til Dragør Sydstrand med Amagers uspolerede kystlandskaber og lavbundede havområder. 

Faktisk er Naturpark Amager en af verdens største storbyparker. 

Søndag den 4. maj klokken 11 – 15 er store og små naturelskere inviteret til at besøge og opleve Naturpark Amager. Alle sejl er sat til for at vise de mange fantastiske muligheder, der gemmer sig i naturparken. 

Der vil være fire besøgsstationer fordelt over hele området, som tilbyder hvert sit tema. Her er nogle små smagsprøver på dagens oplevelser: 

 • Ballonflyvning på Amager Fælled 
 • Kik på fugle sammen med Sebastian Klein 
 • Bliv soldat på Kongelundsfortet og oplev den kolde krig
 • Prøv at ride på en pony eller nyd en rundtur med hestevogn
 • Smag på lokale kvæg, hjorte eller røget fisk 
 • Lav dit eget smykke af fine hjortegevirer eller smag en hjortebøf
 • Fang de første haletudser eller prøv et rejehop
 • Prøv en cykelforhindringsbane
 • Action med bueskydning, rapelling, GPS løb og kommandokravl

Se hele programmet på www.naturpark-amager.dk (opdateres løbende)

Det er en god ide at medbringe cykel, så man kan komme rundt i hel Naturparken. Det er også muligt at låne en cykel på en af de fire stationer. Fakta om Naturpark Amager

Naturpark Amager er over 3.000 hektar stor, hvilket er tre gange så stort som Dyrehaven nord for København. 

Naturpark Amager er et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Tårnby Kommune, Dragør Kommune og By & Havn. Samarbejdet skal sætte fokus på natur- og landskabelige sammenhænge mellem natur og by og dermed ønsket om at skabe en naturpark af international klasse til glæde for alle omkring hovedstaden.


Foto: Experienceorestad.dk

Udviklingsmål:

 • Naturpark Amagers natur skal beskyttes og forvaltes, så den rummer stor mangfoldighed i dyre og plantelivet og forbedrede levevilkår for sjældne og beskyttede arter. 
 • Naturpark Amager skal tilbyde enestående naturoplevelser tæt på hovedstaden samt et righoldigt friluftsliv.
 • Naturpark Amager skal være kendt af alle i hovedstadsområdet og samtidig bidrage til branding af hovedstadsområdet som international grøn storby. 
 • Fremadrettet vil arealerne blive udviklet i fællesskab for at sikre naturens udvikling og skabe nye rum for friluftsliv. 

Indtil videre har partnerne tilsluttet sig en fælles udviklingsstrategi for naturparken. Det er blandt andet et stort ønske at binde området bedre sammen med veje og stier. Som et eksempel kan nævnes den nye kystcykelsti fra Islandsbrygge helt ned til Kongelunden og videre om til Dragør. Et andet særligt fokusområde er udviklingen af kanten mellem by og fælled for at skabe bedre overgange og synergi mellem aktiviteter.

Et eksisterende eksempel på dette er PLUG N PLAY i Ørestad Syd, hvor der er skabt mulighed for en træningsfacilitet i byen, mens den mere motionsprægede del af sporten kan foregå på fælleden. 

Yderligere spørgsmål om arrangement den 4. maj, kan rettes til Naturvejleder Jes Aagaard på T: 2373 0261 el. jaa@nst.dk

Oplysninger om Naturpark Amager rettes til 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206