Vikingerne kommer til Københavns Havn

2. august 2013

Københavns Havn får besøg fra fortiden, når vikingeskibene Aslak og Havhingsten lægger til kaj i august.

Stik til søs med Aslak
Fra den mandag den 5. august til og med mandag den 12. august stævner vikingeskibet Aslak fire gange om dagen ud fra anløbsbroen foran Langelinie Pavillonen. Her bliver det muligt selv at mærke, hvordan livet på søen har været for vores grusomme forfædre.

 

Og har man kræfter og lyst, får man stukket en åre i hånden, og så gælder det bare om at ro i takt. Sejlturen tager godt og vel en time og vil foregå både med sejl og åre afhængigt af vejret.

Aslak, der betyder 'asernes leg', er Maritimt Forsøgscenters 24 meter lange efterligning af Ladbyskibet fra Kerteminde, der er dateret tilbage til år 925. Aslak er et af verdens længste vikingeskibe.

Billetter kan købes på www.billetto.dk eller direkte ved anløbsbroen, hvis der er plads.

Havhingsten vrinsker ved Toldboden
Men Aslak bliver ikke det eneste vikingeskib i havnen denne sommer.

Lørdag den 10. august kl. 11.00 anløber Havhingsten fra Glendalough kajen ved Nordre Toldbod i København, hvor skibet kan besøges alle dage til og med den 15. august.

Havhingsten er en rekonstruktion af det hidtil længste fundne vikingeskib Skuldelev 2, der blev fundet i Roskilde Fjord i 1956. Skibet blev søsat i 2004 og har siden været på adskillige togter i både dansk og internationalt farvand. Det er dog første gang, det 30 meter lange vikingeskib kommer til København.

Publikum får mulighed for at komme helt tæt på livet om bord og opleve vikingetidens højteknologi og vikingernes store maritime kunnen. Når man det ikke inden d. 15. august, skal man ikke fortvivle. Havhingsten lægger siden til i Frederiksholms Kanal for at deltage i Nationalmuseets store vikingemarked i gaderne omkring Frederiksholms Kanal den 17. - 18. august.

Læs meget mere om Havhingsten fra Glendalough på Vikingeskibsmuseets hjemmeside: www.vikingeskibsmuseet.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206