Verdens største skib døbes på Langelinie

19. september 2013

Københavns Havn får natten til mandag d. 23. september besøg af en gæst af de helt store. Majestic Mærsk er det andet i rækken af Mærsks nye Triple-E klasse containerskibe, der er verdens største fartøjer på vand i dag. Skibet skal døbes på Langelinie onsdag d. 25. september af HKH Kronprinsesse Mary og modtager besøgende gæster med forudbestilt billet.

Majestic Maersk er 400 meter langt og 59 m bredt, og det kommer dermed til at optage nær ved halvdelen af Langelinies fulde længde, når det ligger til kaj fra d. 23.- 29. september. Længden svarer til 20 havnerundfartsbåde i forlængelse af hinanden. Med en højde på 73 meter er skibet 3 meter højere end Arne Jacobsens ikoniske Royal Hotel ved Hovedbanegården.

Det er dermed også det største skib, der nogensinde har lagt til i Københavns Havn. Selvom det er markant større end de skibe, der normalt færdes i havnen, stikker det ikke meget dybere. Det skyldes, at skibets skrog groft sagt er konstrueret mere U-formet end andre containerskibe for at kunne fragte mere.

Skibet i sig selv vejer intet mindre end 55.000 ton, og det kan fragte op mod 18.000 20-fods containere ad gangen. Det er 2500 containere mere end rederiets næststørste skib, selvom det kun er fire meter længere kortere og tre meter bredere.

Triple-E klassen er desuden kendetegnet ved, at det sejler med lavere hastighed og dermed udleder mindre CO2.

Det første Triple-E Class containerskib blev døbt ”Maersk McKinney Møller” i Korea i juni 2013 af den legendariske afdøde skibsreders datter Ane McKinney Uggla. Majestic Maersk døbes på Langelinie af HKH Kronprinsesse Mary på onsdag d. 25. september kl. 10.00.

Der vil i ugens løb være opstillet en 12.000 m2 stor interaktiv udstilling på Langeliniekaj, ligesom det er muligt at komme ombord på skibet ved at booke en gratis billet på forhånd.

Læs meget mere om Majestic Maersk og besøget på Langelinie på www.worldslargestship.com

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206