Ørestad er populær hos boligkøberne

17. oktober 2013

Interessen for at bo i Ørestad er så stor, at ejendomsmægleren Home mangler boliger at sælge. For et par, som har solgt deres lejlighed i Ørestad og købt en ny i
samme bydel, er det åbenlyst, hvorfor så mange vil bo i Ørestad.

Hos Home i Ørestad kan det mærkes, at der er flyttet 1.000 nye beboere til bydelen bare det seneste år. Der er nemlig kommet fuld fart på salget af boliger i Ørestad, hvor liggetiden på lejligheder er mere end halveret siden sidste år.

”Hvor vi for et år siden havde fem lejligheder med ud for at vise til én køber, har vi nu fem købere til én lejlighed. Boligerne er jo de samme, men man har ikke længere så mange overvejelser ved at flytte til Ørestad,” siger Jacob Nilausen, som har været ejendomsmægler hos Home i Ørestad siden 2005 og kender boligmarkedet i bydelen som få andre.


Ejendomsmægler Jacob Nilausen på hjemmebane i Ørestad. 

Statistik fra Boligsiden.dk viser tydeligt udviklingen. I 2012 tog det gennemsnitligt 168 dage at få solgt en lejlighed i Ørestad, mens gennemsnittet i dag er nede på 75 dage. Priserne på lejlighederne i Ørestad er samtidig steget markant. I 2012 lå m2-prisen på 22.100 kroner, mens en m2 i Ørestad i dag gennemsnitligt koster 25.500 kroner.


Kilde: Boligsiden

Udviklingen i Ørestad skiller sig ud i forhold til resten af København. Mens priserne på lejligheder i perioden 2011-2012 faldt i København, steg de i Ørestad. Og fra 2012 til 2013 er Ørestadslejligheder steget væsentligt mere end i København som helhed. 

Den positive udvikling ses endvidere af, at stort set alle Ørestadslejligheder, der sættes til salg, faktisk også er blevet solgt i 2013. Blot syv lejligheder i bydelen er trukket usolgte tilbage fra markedet i 2013, og dette er en markant nedgang fra 2012 og 2011. 


Kilde: boligsiden.dk

Ejendomsmægler Jacob Nilausen glæder sig til, at der bliver bygget nye boliger i Ørestad:

”Vi står faktisk med et alt for lavt udbud af boliger. Jeg kunne godt efterlyse nogle investorer, så vi kan få flere boliger at sælge, for køberne er her,” siger han. 

Lys, natur og nærhed til byen
Én af de købere er Martin Oxfeldt, som sammen med sin kæreste solgte lejligheden i Ørestad City på bare tre uger – og købte en ny samme sted.

”Vi ledte efter en ny lejlighed og blev hurtigt enige om, at vi ville blive i Ørestad. Vi havde snakket lidt om brokvartererne, fordi jeg fik job på Frederiksberg, men vi syntes ikke, vi kunne få det samme fantastiske lys, og så ville vi heller ikke have naturen så tæt på, som vi har her i Ørestad. Samtidig tager det jo ingen tid, hvis vi vil til indre by eller brokvartererne. Så det var egentlig et let valg,” siger Martin Oxfeldt, som godt forstår, at Ørestad er blevet populær:

”Man får et urbant liv samtidig med, at man har fantastisk natur lige uden for døren. Og så er der kommet en masse faciliteter, som caféer, restauranter, skole, bibliotek og supermarkeder, og det har skabt en livlig bydel,” siger han.

Boliger solgt inden byggestart
At det er en god idé at investere i boliger i Ørestad, er udviklingsdirektør i Arkitektgruppen Tony Christrup helt enig i. Hos Arkitektgruppen blev alle lejligheder på nær én nemlig solgt allerede inden byggestart af det nye boligbyggeri Skovhuset i Ørestad Syd. Byggeriet rummer 35 tre- og fireværelses ejerlejligheder. Der var rejsegilde på byggeriet i denne uge, og boligerne står klar til indflytning i midten af januar 2014.

”Ørestad rummer nærhed til byen og naturen, og derfor er der rigtig mange, som er glade for at bo der, så det kom egentlig ikke bag på mig, at lejlighederne blev solgt før byggestart, men det gik alligevel noget hurtigere end forventet,” siger Tony Christrup.

Arkitektgruppen har tidligere bygget blandt andre Cityhusene i Ørestad City samt Karen Blixen Parken og Bikuben Kollegiet i Ørestad Nord samt 36 rækkehuse, som er nabo til Skovhuset i Ørestad Syd.

Ørestads tredje fase
Jacob Nilausen fra Home påpeger, at de bedre konjunkturer selvfølgelig skubber på, men han mener samtidig, at Ørestad er nået ind i en ny fase, som gør valget af Ørestad som bopæl lettere for køberne. Der er sket en masse, som gør, at Ørestad er et helt andet sted end for et par år siden.

Fra 2004 til 2007 var Ørestad inde i en rivende udvikling, hvor bydelen fysisk tog form. Den anden fase var fra 2007 til for kort tid siden, som var kendetegnet ved et svært boligmarked, og samtidig blev der bygget færre nye boliger i Ørestad.

”Nu er vi i Ørestads tredje fase, hvor man snakker om, at krisen kunne se ud til at få en ende, og hvor bydelen har fået et solidt fundament, som fungerer. Folk kender hinanden, skolen fungerer, det sociale netværk er her, der er caféer, man kan mødes på efter arbejde og en idrætsklub, hvor man kan smutte ned og dyrke sin sport. Faciliteterne er ikke noget, der kommer lige om lidt – de er her nu,” siger Jacob Nilausen.

”Jeg synes, jeg oplever en ny stolthed. Folk der bor her, er glade for det, og derfor taler de godt om Ørestad til deres venner. Så mange folk flytter hertil, fordi det er blevet dem anbefalet. Dem der bor her, fungerer nærmest som ambassadører. Man kan sige, at Ørestad udvikler sig indefra og ud,” siger Jacob Nilausen.

 

Fakta:

  • Prisen på lejligheder i Ørestad er steget markant siden 2011, hvor m2-prisen lå på 21.400 kroner. I dag koster en m2 i Ørestad gennemsnitligt 25.500 kroner. Stigningen er især sket fra 2012 til 2013, hvor m2-prisen er steget med mere end 3000 kroner.
  • Salgstiden på lejligheder i Ørestad er faldet dramatisk. I 2011 tog det gennemsnitligt 132 dage at få solgt en lejlighed i Ørestad, i 2012 tog det 168 dage og i 2013 er antallet af dage faldet til 75. 
  • Ørestadslejligheder kan sælges. I 2011 var der 136 lejligheder i Ørestad, som blev sat til salg, men som blev pillet af Boligsiden.dk uden at være blevet solgt. Det antal faldt til 91 i 2012, og i 2013 har der indtil videre kun været 7 lejligheder, som ikke er blevet solgt. Så selvom året endnu ikke er slut, ser det ud til, at det efterhånden er meget få lejligheder i Ørestad, som ikke bliver solgt.

Alle statistiske fakta er leveret af boligsiden.dk

Pressekontakt:

redaktør Carsten Arlund, By & Havn
E: ca@byoghavn.dk
T: 2075 1701Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206