Nordhavnens første boliger går i jorden

2. september 2013

By & Havn og PenSam kunne i samarbejde med NCC i dag stikke spaden i jorden til det første boligbyggeri nogensinde i Nordhavnen. I alt 14.000 kvadratmeter fordelt på 128 unikke boliger på Marmormolen i Nordhavnen er dermed sat i gang.

Boligerne, der bliver udbudt som lejeboliger, er tegnet Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og de forventes at stå færdige i sensommeren 2015.

”I dag går vi i gang med at bygge de første boliger i Nordhavnen nogensinde. Og det passer meget godt, at det er netop her, vi begynder boligbyggeriet i Nordhavnen. For det var her på Marmormolen, at vi begyndte hele den enorme udvikling af Nordhavnen, som omdanner den gamle industrihavn til moderne bykvarterer. Nu begynder det for alvor”, siger By & Havns adm. direktør, Jens Kramer Mikkelsen.

De nye boliger opføres sammen med pensionsselskabet PenSam, der ser en investeringsmæssig fordel i at bidrage til byudviklingen som partner i byggeriet.

”Vi har udviklet en ny finansieringsmodel for ejendomsmarkedet, hvor vi både varetager rollen som investor og developer. Vi har penge, og kan både udvikle og finansiere nybyggeri. Det er positivt, at vi som pensionsselskab kan gå ind på denne måde og understøtte byudviklingen, skabe beskæftigelse og give afkast til vores kunder, så de kan få en god pension,” siger Helen Kobæk, adm. direktør i PenSam.

Fra venstre: Martin Palmquist, direktør i NCC Construction Danmark A/S, Helen Kobæk, adm. direktør i PenSam og Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn.

Foruden boligerne, der bygges på en særlig boligø på Marmormolen med vand på tre sider, etableres cirka 600 parkeringspladser under boligøen, der både skal bruges til de mange ansatte i FN Byen, som er nærmeste nabo – og selvfølgelig af de kommende beboere og ansatte på Marmormolen.

Er du interesseret i de kommende lejeboliger?

Kontakt venligst PenSam enten via hovednummeret T: 4439 3939 (tryk 4) - eller direkte på T: 4439 3933. Begge steder er det muligt at blive skrevet op på en interessentliste og blive orienteret, når der er ny information om udbud, omvisning mv.

Fakta om boligerne

  • De 128 boliger opføres som seks selvstændige byggeafsnit. Fire byggerier fremstår som vinklede og to som rektangulære blokke. På hver af de fire vinklede blokke placeres et tårn.
  • Boligerne omkranses af vand i kraft af to nybyggede kanaler. Samtidig får byggeriet mange fælles gårdrum.
  • Boligerne får altaner, som er tilbagetrukket og vinklet i forhold til selve bygningskroppen.
  • Boligerne spænder fra 80-140 m2, hvilket giver en gennemsnitsstørrelse på 105 m2. De fleste lejligheder bliver 3- og 4-værelsers, der alle er gennemlyste.
  • Boligerne opføres i robuste og tunge materialer, som afspejler havnebeliggenheden.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206