Ni biografsale bygges ved Field’s i Ørestad

3. juli 2013

Nordisk Film Biografer åbner ny multibiograf i Field’s. Samtidig udvider Ørestad Gymnasium sine aktiviteter med et stort medielab i samme hus, som biografen skal bygges i. Byggeriet begynder i 2013, og både biograf og medielab åbner i 2015.

Et stort biografcenter er på vej i Ørestad. Til glæde for de efterhånden mange lokale beboere og for de endnu flere, der hver dag besøger shoppingcentret i Ørestad City. Samtidig udvider Ørestad Gymnasium sine aktiviteter med et stort medialab kun hundrede meter syd for selve gymnasiet, der ligger på Ørestads Boulevard.

Medier, kommunikation og kultur fylder meget på Ørestad Gymnasium. Det nye medielab bliver indrettet med permanente tv-studier, plads til medieproduktion og også områder til mere almindelig undervisning.

”At dele bygning med Nordisk Film Biografers topmoderne multibiograf er oplagt for os som Danmarks mediegymnasium. Vi vil være det oplagte valg for elever, der gerne vil arbejde i mediebranchen, og vi glæder os til samarbejdet,” siger rektor Allan Kjær Andersen i en pressemeddelelse.

Ørestad Gymnasium har siden åbningen været regionens mest søgte gymnasium – netop på grund af medieprofilen, men bl.a. også fordi gymnasiets arkitektur gør op med alle forestillinger om, hvordan et gymnasium skal indrettes. Ørestad Gymnasium planlægger ikke at optage flere elever efter udvidelsen. Til gengæld bliver der mere plads på skolen.

Nordisk Film Biografer betragter ligeledes bygningsfællesskabet med Ørestad Gymnasium som et samarbejde:

”Vi glæder os til at byde de mange studerende velkommen i vores nye multibiograf bygning. Vi ser det som en unik mulighed for at integrere et topmoderne biografmiljø med et innovativt og kreativt studiemiljø indenfor medier og kommunikation,” siger John Amund Tønnes, adm. Direktør i Nordisk Film Biografer.

Biografbygningen er tegnet af C.F. Møllers tegnestue og bliver integreret i Field’s med åbne facader mod Ørestads Boulevard.

Lotte Eiskjær Andersen, Center Manager i Field’s glæder sig naturligvis til at byde både Nordisk Film Biografer og Ørestad Gymnasium velkommen i Field’s:

”En topmoderne biograf samt et nyt og innovativt medielab vil være med til at styrke vores markedsposition yderligere. Derudover viser dette en visionær og anderledes måde at integrere undervisning på i det pulserende byliv, som også matcher visionerne for Ørestad,” siger Lotte Eiskjær Andersen.Ørestad udvikles af By & Havn, og adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen glæder sig over udviklingen:

"Et stort biografkomplex i et shoppingcenter som Field´s er glædeligt både for centrets mange besøgende fra København og langvejs fra og ikke mindst for Ørestads beboere, der får endnu et underholdningstilbud i naboområdet. Ørestad vokser hver dag, og der er en god, lokal ’kritisk masse’ til forskellige underholdningstilbud, caféer og som hér, biografer," siger Jens Kramer Mikkelsen.

Presseinfo:

Carsten Arlund
redaktør, By & Havn
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

John Amund Tønnes
Adm. direktør, Nordisk Film Biografer
T: 6163 8400
E: jat@nordiskfilm.com

Allan Kjær Andersen
Rektor, Ørestad Gymnasium
T: 2464 1344

Karen Nielsen
Development director, Steen & Strøm Danmark
T: 4190 0272

Lotte Eisenkjær Andersen
Center manager, Field´s Copenhagen
T: 4190 0247

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206