Ørestad Gymnasium er igen det mest populære

26. marts 2013

Siden Ørestad Gymnasium slog dørene op i 2007 har det hvert eneste år været det mest søgte gymnasium i hovedstaden. I år med det største antal ansøgere nogensinde i Danmark.

674 unge har i år valgt Ørestad Gymnasium som deres førsteprioritet, og dermed er gymnasiet for sjette år i træk det mest søgte i København. Ifølge rektor Allan Kjær Andersen skyldes den store popularitet både gymnasiets spændende bygning, det store fokus på medier og at man er med fremme i forhold til teknologi.

”Vi har i løbet af de seneste år lavet nye studieretninger, blandt andet linjerne innovation, globalisering og design, og det virker til, at vi har fundet et udviklingsdygtigt koncept, som der er stor interesse for. Fra august er vi desuden 100 % digitale, og eleverne får dermed hverken fysiske bøger eller papir i hænderne længere, ligesom alle de nye 1.g’ere låner iPads,” siger Allan Kjær Andersen.

En anden faktor, som kan spille en rolle for ansøgertallet er, ifølge rektoren, gymnasiets placering i Ørestad.

”Det er helt utroligt nemt at komme hertil alle steder fra, og det betyder, at man kan bo alle mulige steder og let komme i skole. Så områdets stærke infrastruktur er helt klart en forudsætning for, at så mange har mulighed for at gå her,” siger han.

Og på Københavns mest søgte gymnasium arbejder man nu på at finde plads til så mange som muligt. Selv om Allan Kjær Andersen er glad for, at så mange har søgt Ørestad Gymnasium, er han samtidig ærgerlig over, at skolen ikke kan optage alle elever.

I slutningen af maj får ansøgerne besked om, hvilket gymnasium de er optaget på, og bliver man ikke optaget på sin førsteprioritet, kan man komme på venteliste. I januar i år havde Ørestad Gymnasium tilbudt plads til næsten alle ansøgere fra 2012, der stod på ventelisten.

”Lige nu kan vi desværre kun optage ca. 400 elever, fordi vi simpelthen ikke har plads til flere i bygningen, men det er vores erfaring, at vi i løbet af det første halve år får plads til mange fra ventelisten,” siger Allan Kjær Andersen.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206