Fire arkitektfirmaer i konkurrence om stort erhvervsbyggeri i Ørestad

21. juni 2013

Hvilket arkitektfirma skal tegne det 50.000 kvadratmeter store erhvervsbyggeri, hvor bl.a. Nykredit skal flytte ind i 2017?

Det skal nu afgøres i en arkitektkonkurrence mellem fire inviterede arkitektfirmaer. De fire er:

  • Christensen og Co.
  • Schmidt Hammer Lassen Arkitekter
  • PLH Arkitekter
  • Vilhelm Lauritzen Arkitekter

De fire arkitektvirksomheder skal i parallelopdrag konkurrere om at tegne det store projekt. Konkurrencen afsluttes i september, at indflytning forventes at ske i 2017. Byggeriet opføres i energiklasse 2015 bliver miljøcertificeret efter den internationale BREEAM standard.

Det er det norske pensionsselskab KLP, der i forvejen ejer og driver to erhvervsejendomme på tilsammen 62.000 kvadratmeter i Ørestad City, som ejer den store, centralt beliggende grund på Kay Fiskers Plads mellem Ørestad Skole, Ferring og Field´s, hvor det nye byggeri skal ligge. 

I maj 2013 kunne KLP melde ud, at Nykredit bliver ankerlejer i huset. De flytter ind på cirka 30.000 kvadratmeter. De sidste 20.000 kvadratmeter forventer KLP at udleje til et mix af større og mindre virksomheder. 

Både det kommende byggeri og de to nuværende erhvervsejendomme byder på en mængde fællesfaciliteter og services, bl.a. konferencecenter med auditorium og mødelokaler, personalerestaurant, receptionstjeneste, fælles foyerarealer, motionsrum, frisør, massør, room service osv.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206