VERDENS STØRSTE VINDMØLLESKIB TIL KØBENHAVN

10. oktober 2012

Kom om bord på det gigantiske vindmølleinstallationsskib Pacific Orca, når det lægger til kaj ved Kvæsthusmolen efter efterårsferien. Der er åbent hus lørdag d. 27. oktober.

 Med 160 meter i længden og knap 40 meter i bredden, bliver der trængsel i inderhavnen, når det nybyggede mastodontskib Pacific Orca kommer til København tirsdag d. 23. oktober for at blive navngivet. Selve navngivningen vil foregå torsdag d. 25. oktober, og lørdag d. 27. oktober vil skibet være åbent for offentligheden i tidsrummet 10.00 – 17.00.

Skibet er bygget til at installere og servicere kæmpevindmøller på havet, og det rager derfor også godt op i luften med sine seks godt 100 meter høje ”jackup-ben”. Fra toppen af dem ville man dermed kunne kigge ned på den gyldne Kristusfigur i toppen af Vor Frelsers Kirke på den anden side af havnen.


  
Når skibet er i brug, skydes de lange ”ben” ned i havbunden, og skibet kan herefter hæves op til 22 meter over havoverfladen. På den måde kan skibet stå stabilt, mens det monterer og servicerer de store offshore vindmøller med sin enorme kran, der løfter op mod 1.200 ton ad gangen.

Pacific Orca er det største i verden af sin slags. Det er bygget i Sydkorea for det danske rederi Swire Blue Ocean, og første opgave bliver byggeriet af vindmølleparken Dantysk vest for øen Sylt i Nordsøen.


Pacific Orca ligger til kaj 23.-28. oktober. Det bliver i øvrigt det sidste skib, der får anløb ved Kvæsthusmolen de næste to-tre år. Molen lukkes midlertidig, mens der arbejdes med at anlægge en stor rekreativ plads med underliggende parkeringskælder. Det nye anlæg skal stå klar i 2015, hvorefter skibe igen vil kunne søge om at lægge til ved den prominente havneplads.

Fakta om Pacific Orca: 

  • Rederi: Swire Blue Ocean
  • Værft: Samsung 
  • Længde: 160,9 meter
  • Bredde: 49,0 meter
  • Vægt: 25.000 ton
  • ”Leg”længde: 105 meter
  • Hovedkran max kapacitet: 1.200 ton
  • Bemandingskapacitet: 111 enkeltmandskahytter
  • Åben for offentligheden lørdag d. 27. oktober 2012 kl. 10.00 - 17.00 ved Kvæsthusmolen i København. 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206