TRANSPORTMINISTEREN BEDER OM TILSLUTNING TIL METRO TIL NORDHAVNEN

1. februar 2012

Transportminister Henrik Dam Kristensen har bedt Folketingets Finansudvalg om tilslutning til, at de forberedende arbejder til en ny metro til Nordhavnen sættes i gang.


Arbejdet er en forudsætning for, at afgreningen af Cityringen til Århusgadekvarteret i Nordhavnen kan realiseres. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Henrik Dam Kristensen siger: ”Med beslutningen om at igangsætte de forberedende arbejder for en metroafgrening til Nordhavn skaber vi mulighed for, at det nye byudviklingsområde i Nordhavn hurtigt kan få en rigtig god kollektiv betjening med direkte forbindelse bl.a. til Rådhuspladsen og Hovedbanegården til gavn for befolkningen, byudviklingen, miljøet m.m.

Beslutningen kommer efter, at Metroselskabet og By & Havn i en rapport har undersøgt mulighederne for at etablere af afgrening på den kommende Cityring. Analysen viser, at man kan opnå en besparelse på ca. 300 millioner kroner ved at anlægge afgreningen synkront med selve Cityringen.

Hvis afgreningen realiseres, vil Nordhavnsmetroen stå klar i efteråret 2019, mens Cityringen åbner i slutningen af 2018.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206