STORSLÅET KONCERTOPLEVELSE I KØBENHAVNS HAVN

15. august 2012

Oplev 100 kontrabasser, dansere til søs, klassiske sejlskibe, kanoner og flydende lyskunst i Københavns havn, når Slaget om København går løs fredag den 17. august ved Nordre Toldbod. Koncerten er gratis.

 

 

Københavns historie fortolkes frit, og et søslag anno 2012 udkæmpes med bas-toner i stedet for kugler. Slaget om København er den internationale kunstnergruppe Live Art Installations og koreografen Pipaluk Supernovas fortolkning af ‘Slaget på Reden’.

Forestillingen er skabt til havneområdet, hvor de store, historiske søslag har udspillet sig. Den trækker linjerne op til et nyt århundrede, hvor verdenskrige og invasioner af fjerne lande stadig er på agendaen. Det sker med et enormt kontrabasorkester, smukke gamle sejlskibe, som for eksempel tremasteren Georg Stage, dans på vandet, majestætiske drag queens og ildspyende installationskunst i flydende landskaber.

By & Havn har støttet Slaget om København, som både kan beskrives som billedteater og nyklassisk koncert.

”Havnen er hele byens samlingssted og en mulighed for at give københavnerne særlige oplevelser. Det, der sker på fredag, er noget ud over det sædvanlige, og vi er glade for at være med til at støtte, at sådan en kulturbegivenhed kan finde sted i havnen,” siger Rikke Faaborg Jarmer, som er udviklingschef i By & Havn.


I 2009 stod Pipaluk Supernova bag Ubådsballetten, som også foregik i Københavns havn.

Det enorme kontrabas-orkester, som dirigeres med lyssignaler og morsekoder, opfører et originalt værk skrevet til lejligheden af kontrabassist og komponist Andreas Bennetzen. Samtidig kan man opleve lysværker på og under vandet akkompagneret af både dansere og transvestitter samt kaptajner og besætning på Københavns gamle sejlskibe.

Kunstnerne bag
Koreografen Pipaluk Supernova er kendt for storslåede shows. Hun har som kunstner arbejdet med iscenesættelser af store eksperimenter, og i havnen er hun blandt andet kendt for Ubådsballetten i 2009, hvor en flydende parade af dansere, musikere, ubådsbyggere og installationskunstnere oplyste Københavns havneløb. Derudover stod hun i 2011 for forestillingen, hvor 100 dansere i en karavane bevægede sig gennem byen og langs havnen. Pipaluk Supernova lader sig ofte inspirere af vandet som element og danser selv i sit otte tons akvarium, der d. 17. august vil flyde rundt i Københavns Havn.

Sammen med hende har den danske og internationale kunstnergruppe Live Art Installations skabt en iscenesættelse af det offentlige rum, hvor dansere, installationskunstnere og musikere arbejder sammen.

Det er gratis at overvære Slaget om København, og publikum kan frit
bevæge sig rundt i kajområderne omkring Nordre Toldbod.

Hvor og hvornår:
Ved Nordre Toldbod. Fredag d. 17. august, fra solnedgang og ind
i sensommernatten, kl. ca. 20.30-22.

Læs mere om Slaget om København.

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206