PREMIERE: FILM OM KØBENHAVNS NYE BYKVARTER I NORDHAVNEN

6. juni 2012

Hvordan kommer Københavns nye bykvarter i Nordhavn egentlig til at se ud? Det kan du se i ny film, der netop er udkommet.

 

Se videoen

Filmen, der er knap 3 minutter lang, viser hvordan området ser ud i dag – og hvordan det vil se ud, når alle grunde er bebyggede og de knap 3000 beboere er flyttet ind.

Tag en virtuel slentretur igennem de nye byrum. Gerne ad Århusgade - som du måske allerede kender fra Østerbro – men i en ny forlængelse, der i fremtiden vil blive det nye bykvarters centrale handelsstrøg. Se hvordan bydelen vil få nye kanaler og nye bolig- og erhvervsbryggerier med direkte adgang til vandet. Eller hvordan man planlægger havnebade, grønne tage, Metro og blandende funktioner: boliger, serviceerhverv og kontorer.

”Udviklingen af Århusgadekvarteret tager udgangspunkt i områdets historie som erhvervshavn. Samt i den unikke beliggenhed ved vandet og samtidig midt i hovedstaden. I Nordhavnen vil der over de næste 10-30 år blive skabt en ny bydel i København på et højt internationalt niveau. Både når det gælder planlægning, arkitektur og infrastruktur”, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Filmen, der er skabt i samarbejde med COBE og Sleth, viser også hvordan såkaldte ”add ons” er tænkt. Det vil sige nyt byggeri bygget ovenpå nogle af de eksisterende havnebygninger, så der opstår nye interessante bygningskonstellationer. Skalaen i de enkelte byggerier bliver, som vi kender den fra Københavns brokvarterer, med relativt lave karreer i 3 – 6 etagers højde med enkelte bygninger som fixpunkter i landskabet med højder på godt 50 meter.

Århusgadekvarteret er Københavns nye bæredygtige bydel, med plads til 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv, som kan huse 6.000-7.000 arbejdspladser og 2.500-3.000 beboere. By & Havn har udviklet Nordhavnsprojektet med arkitektfirmaerne COBE, Sleth og Polyform samt ingeniørfirmaet Rambøll som rådgivere. Masterplanen er lavet i et tæt samarbejde med Københavns Kommune, som med dette udgangspunkt har udarbejdet lokalplanplanen, som blev vedtaget i december 2011. Byggemodning og salg af grunde er allerede i gang.

Udviklingen af Århusgadekvarteret vil stå på i en årrække – og By & Havn regner med første spadestik primo 2013. Dermed kan de første beboere og virksomheder flytte ind i 2014.

Ifølge helt nye befolkningsfremskrivninger fra Københavns Kommune kommer hovedstaden i 2027 til at huse 117.000 flere indbyggere end i dag. Især de nye bydele Ørestad og Nordhavnen vil blive hjem for fremtidens københavnere

Pressekontakt
Kommunikationschef Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206