Ørestad Skole vinder pris for smukt byggeri

23. november 2012

Ørestad Skole var blandt vinderne, da kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev præmierede ’Gode og smukke bygninger i Københavns Kommune’

Siden 1902 har Københavns Kommune en gang om året uddelt priser til gode og smukke byggerier. I år er Ørestad Skole blandt en af dem fem vindere, som bliver præmieret med 10.000 kroner.

Kåringen begrundes med, at hver en detalje i byggeriet er gennemtænkt og løst. De detaljer er blandt andet de små karnapper, terrasser og torve, der breder sig ud over skolens i alt otte etager.

”Selv om krisen også kradser i byggeriet, så har det igen i år været rigtig nemt at finde adskillige nye eksempler på arkitektur til forskellige formål af endog meget høj klasse,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) om de hædrede byggerier, der udover Ørestad Skole tæller Center for Renhold, Center for Kræft og Sundhed, Gøndals Vænge og Dansekapellet.

Ørestad Skole er inspireret af den toskanske middelalderby Braga og åbnede den 20. april 2012. KHR Arkitekter, som har tegnet Ørestad Skole, har lagt vægt på at lave et byggeri, der tilpasser sig miljøet i Ørestad, men samtidigt har stærke pædagogiske kvaliteter. Resultatet blev en skole, hvor bygningens form inviterer til både tryghed og opdagelse i både undervisningsrum, udearealer, gangarealer og værksteder. Skolen er tegnet, så den konstant overrasker sine brugere, så man aldrig ved, hvad der venter, når man går rundt om hjørnet. KHR Arkitekter præmieres med et diplom og 10.000 kroner fra Københavns Kommune for byggeriet.

Skolen er desuden nomineret til Den Danske Lyspris, der hvert år uddeles af Dansk Center for Lys. Her er bygningen blandt finalisterne på grund af det integrerede dagslysindfald, der strømmer ind af de store karnapper. Vinderen vil blive kåret 17. januar 2013.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206