NEW YORK TIMES ROSER BYUDVIKLINGEN I KØBENHAVN

7. marts 2012

Københavns nye bydele Ørestad og Nordhavnen er forbilledlige eksempler på, hvordan verdens storbyer kan vokse forsvarligt. Det er budskabet i en større artikel i New York Times, der nok engang sætter fokus på byudviklingen i København.

 


Klik for at læse artiklen

NY Times har i sin artikelserie om ’Smart Cities’ set på, hvordan byer som Tokyo, Seoul, Hamburg og Rio de Janeiro løser de problemer, som opstår, når verdens byer vokser. Nu har avisen kastet sit kærlige blik på byudviklingen i København og forklarer med udgangspunkt i Ørestad og Nordhavnen, hvordan andre byer kan bruge København som forbillede i byudviklingen. I en tid præget af usikkerhed på de økonomiske markeder, undersøger den prominente avis, hvorfor der stadig bygges i Ørestad og hvorfor opstarten af Nordhavnen stadig er i fuld sving.

Avisen skriver om de tanker, der i starten af 1990’erne satte gang i udviklingen af Ørestad og resten af Øresundsregionen, hvor byudviklingen blev brugt som et middel til vækst. Avisen fortæller også om Ørestads infrastruktur med førerløse metrotog, der kører til centrum på ti minutter og om den ideelle beliggenhed mellem byen og lufthavnen. Endeligt er der plads til en beskrivelse af en række af Ørestads særligt kendte bygninger, blandt andre Tietgenkollegiet, Koncerthuset og Hotel Cabinn Metro.

Det er langt fra først gang Ørestad roses i New York Times. For 1½ år siden skrev avisen i en artikel om turisme i København, at: “No neighborhood shows off Copenhagen’s new sheen and ambition more impressively than Orestad.”

Også Nordhavnen nævnes i artiklen. Her lægges vægt på den nemme adgang til vandet for bydelens kommende beboere, på kvarterets pocket parks og på bydelens lave, tætte struktur, med den rette blanding af boliger, detailhandel og erhverv.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206