FORÅRSRENGØRING I KØBENHAVNS KANALER

27. marts 2012

Fiskene i Københavns kanaler har nu fået lidt mere plads at svømme på. By & Havn har netop befriet dem for blandt andet indkøbsvogne, 600 cykler og bunkevis af affald i forbindelse med den årlige oprensning af havnen.


Hver dag rydder By & Havns driftsafdeling op langs med havnen, men én gang om året skal der også ryddes op under vandet. Det skete for nylig, da der blev fisket mange tons metalskrammel og affald op af vandet.

Der havner hvert år ubeskrivelige mængder affald i Københavns kanaler, og de seneste år har fangsten gennemsnitligt ligget på 12 tons affald. Det er først og fremmest cykler, som bliver smidt i vandet, men også bildæk, plastikstole, en påhængsmotor og indkøbsvogne dukkede op af vandet. Den største overraskelse var dog en golfvogn.

- Vi har før fisket biler op andre steder i havnen, men det er første gang vi har samlet en golfvogn op - det må have været en, der har været meget sur, da han var ude at spille, siger Gert Hjemsted Kondrup, som er driftschef i By & Havn.

Tidligere har driftsfolkene også fundet pengeskabe på havets bund, men Gert Hjemsted Kondrup er nu ikke ked af, at det ikke var tilfældet denne gang.

- De er besværlige at fiske op, så det gør ikke noget, siger han.

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206