ET ANDERLEDES BIBLIOTEK INDVIET I ØRESTAD

7. juni 2012

Så er Ørestads spritnye folke- og skolebibliotek officielt indviet. Det skete i går torsdag med taler fra kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, administrerende direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen og chef for Ørestad Bibliotek Jakob Lærkes samt koncerter og underholdning.

Men talerne var ikke de eneste, der kom til orde. Blandt andet fik en håndfuld brugere mulighed for at dele deres tanker om biblioteket via filmklip, som blev vist på to store skærme ved indvielsen. Derudover har flere andre fortalt om deres forventninger til og oplevelser med Ørestad Bibliotek. Vi har samlet en række synspunkter fra borgere, brugere og politikere:


Se filmen om Ørestads nye bibliotek, som officielt blev indviet 7. juni, men allerede åbnede for brugerne 21. maj.

”Det er meget unikt og meget lyst, og så er her meget plads. Man kan sagtens lave andre ting, end man kan på et normalt bibliotek, der er plads til, at man kan lave sine lektier eller sine projekter. Eller bare sidde her og hygge sig, hvis det er.” Cawi Abdullahi, går i 1.g på Ørestad Gymnasium.

”Det er fantastisk, at der er kommet et bibliotek i Ørestad, og fedt at man selv skal gøre det hele. Det er ligesom et frirum, ikke et bibliotek. Det er i hvert fald ikke et bibliotek på den gammeldags måde, det er mere et aktivitetscenter med bøger.” Katja Willemann, beboer i Ørestad.

”Det, at der kommer et bibliotek, er efter min opfattelse en helt fantastisk ting. Det, at det ligger sammen med en skole, gør jo, at det bliver en samlet stor kulturinstitution. Et bibliotek er i dag jo ikke bare et sted - med al respekt – bare låner bøger ud. Det er jo et center for aktivitet. Dels fordi der er nogle mennesker, som bidrager til at sætte aktiviteter i gang, men også fordi man selv kan sætte aktiviteter i gang.” Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør, By & Havn.


”Det er allerførste gang, vi er her, og her er så fint. Det er virkeligt flot indrettet. Vi bor lige over for biblioteket, så jeg er helt sikker på, vi kommer til at bruge det og låne en masse bøger med hjem.” Charlotte Grønfeldt med sønnen Lukas, beboere i Ørestad. 

”Et bibliotek er ikke kun et sted, hvor man låner bøger og andre ting. Det er også et mødested, hvor man kan samles, hvor man kan mødes og man kan lave en masse af de ting, som er sjove i hverdagen. I en ny bydel som Ørestad, der kommer Ørestad Bibliotek til at få en væsentlig funktion – også som det her samlingssted som et bibliotek kan være.” Pia Allerslev, kultur- og fritidsborgmester.


Under indvielsen spillede også rapgruppen KGB fra Urbanplanen.

”Vi kan stille et bibliotek til rådighed, som er åbent utroligt mange timer i døgnet sådan, at borgerne i Ørestad får et samlingspunkt. Et sted, som de kan bruge på næsten alle tider af døgnet og sted, som hele tiden gør sit yderste med it til at formidle de tilbud, der er – også, når der ikke er bemanding.” Jakob Lærkes, chef for Ørestad Bibliotek.


”Jeg sidder her sammen med en kammerat. Vi er ved at skrive en opgave, som vi skal aflevere om et par dage. Det er et rigtig godt sted at arbejde, der er dejligt stille, god plads, og så kan jeg godt lide, at her er moderne og lækkert indrettet. Jeg har allerede været her et par gange, og jeg kommer 100 procent sikkert til at bruge det en masse. Det er smart, at jeg bare lige kan gå herover efter skole.” Oliver Scherling, går i 1.g på Ørestad Gymnasium.

”Jeg synes, det er fantastisk – et rigtigt løft til selve området. Det synes jeg, det er. Det har vi savnet længe, for der er faktisk lang vej til et bibliotek herfra. Nu kan vi lige gå herhen, for vi bor lige i Ørestaden.” Merete Janus, bor i Ørestad.

”For os som skole betyder det også, at vores børn får et ekstra tilbud, en mulighed for at komme ned i nogle utroligt lækre omgivelser og få noget ekstra hjælp og nogle kompetencer, som vores lærerpersonale ikke har mulighed for at give dem.” Henrik Carlsen, leder af Ørestad Skole.

Læs også nyhedsbrevet: Enorm forhåndsinteresse for Ørestads nye bibliotek.

Pressekontakt:
Redaktør i By & Havn, Carsten Arlund
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206