ENDNU EN REKORD FOR KRYDSTOGTSKIBE I 2012

20. marts 2012

Det går godt for By & Havns datterselskab Copenhagen Malmö Port (CMP), som igen i 2012 slår rekorden for antal krydstogtskibe og passagerer i København. Samtidig er selskabet netop blevet belønnet med to internationale priser.

 

Københavns Havn er populær hos krydstogtgæsterne. I 2012 vil 840.000 mennesker opleve byen som led i deres krydstogtferie. Det er en stigning på 22.000 i forhold til sidste år. De mange passagerer vil være ombord på 376 krydstogtskibe, hvilket er otte flere end i fjor.

Det første krydstogtskib lægger til i København 6. april, og herefter vil der være en løbende strøm af skibe i havnen. De travleste dage bliver 3. juni, 23. juni, 7. juli og 28. juli. Alene hver af disse dage vil 25.000 passagerer og 8.000 besætningsmedlemmer besøge København.

Når de tusindvis af turister nyder ferien på restauranter og caféer samt besøger butikker og attraktioner gavner det i høj grad byen. Samlet vurderer CMP, at krydstogterne giver København en omsætning på op mod 1,4 milliarder kroner.

CMP har desuden høstet anerkendelse på verdens største internationale krydstogtkonference, som for 28. gang blev afholdt i Miami i sidste uge.

Her deltog CMP og blev belønnet med to priser for at være Den mest samarbejdsvenlige havn og Den bedste ’turn-around’ havn, hvilket betyder, at København betragtes som en attraktiv by at starte og slutte sine krydstogter i. Ud af de 376 krydstogtskibe, som anløber Københavns Havn i 2012, vil 173 være ’turn-around’-skibe.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206