VESTKYSTEN ÅBNER DØRENE PÅ LANGELINJE

16. marts 2011

Fiskerikontrolskibet Vestkysten lægger torsdag d. 9. april til kaj i Københavns Havn, så nysgerrige københavnere kan få et blik ind i, hvordan fiskerikontrollen i de danske farvande foregår.


Normalt sejler fiskerikontrolskibet Vestkysten de danske farvande tyndt i jagten på fiskefartøjer med rod i tilladelserne. Skibet tjekker typisk skibspapirer, fiskeredskaber, logbøger samt hygiejne og opbevaring. Men den 7. april er skibets opgave noget anderledes. Her lægger skibet til kaj for en aften, så alle interesserede københavnere kan kigge forbi skibet til en rundvisning. Blandt rundviserne på skibet vil være direktør Anders Munk Jensen samt administrationschef Joan Reimann fra Fiskeridirektoratet, som kan give svar på hvilke opgaver, skibet løser på havet.

Udover fiskerikontrol indgår Vestkysten også som en del af redningsberedskabet til søs. Her er opgaverne f.eks. eftersøgning/redning, bugsering, skibsbrande og miljøopgaver i form af indsamling af olieprøver.

Vestkysten hører hjemme under Fiskeridirektoratet, der siden 2010 har boet i Dahlerups Pakhus på Langelinie. Direktoratets nye adresse har affødt mange spørgsmål om fiskerikontrolskibene, som nu ofte lægger ved kaj i København, og det er derfor Fiskeridirektoratet inviterer til ’åbent skib’.

Skibet kan besøges ud for Dahlerups Pakhus på Langelinie Allé 17, torsdag d. 9. april ml. kl. 16-19.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206