TVILLINGEDÅB I KØBENHAVNS HAVN

28. oktober 2011

Københavns Inderhavn har fået besøg af de to specialskibe Balder R og Njord R. De to skibe blev døbt fredag d. 28. oktober i Havnegade.

 

Det er efterhånden ikke hverdag at større skibe anløber Københavns Inderhavn, men fredag d. 28. oktober lagde to tvillinger på 111 meter til kaj i Havnegade. Skibene er sandsugere og bygget til at suge sand og andre emner op fra havbunden. Her blev de vist frem og døbt, inden de skal ud på havene og lave det, de er bygget til.

Som en helt særlig feature har skibene et dobbelt skrog, der gør det muligt for skibene at dele sig på midten, når skibenes last skal tømmes.

Den ni mand store besætning på sandsugerne kan primært bruge skibene til kystbeskyttelse, rensning af havbunden og til gravning af render før nedlægning af fx gasledninger.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206