SYDHAVNEN FÅR NY FOLKESKOLE OG DAGINSTITUTION

24. maj 2011

Første spadestik til en ny skole og daginstitution i Sydhavnen er netop taget. Byggeriet skal ligge på Teglholmen, og de to institutioner vil blive et naturligt samlingspunkt i det nye byudviklingsområde i Sydhavnen, hvor Sluseholmen allerede blomstrer. Også et nyt havnebad åbner snart i området.

 

Det er ikke mere end 12 år siden, at Københavns Havn sammen med Københavns Kommune, Freja og Miljøministeriet havde de første tanker om at forvandle området omkring Sydhavnen fra sværindustri til boliger og arbejdspladser til københavnerne.

I dag, 2.100 boliger og 6.500 arbejdspladser senere, er også en ny folkeskole og daginstitution på vej. Samt et havnebad, der åbner inden årets udgang.

”Vi bliver 1.000 flere københavnere om måneden i disse år, og 100 af dem er børn. Vi skal tage godt imod vores nye borgere med skoler og daginstitutioner af højeste kvalitet. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en topmoderne skole i Sydhavn,” siger overborgmester Frank Jensen.

Også kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev – der bl.a. er ansvarlig for Københavns Ejendomme – glæder sig over det nye byggeri.

”Det bliver ikke bare en fantastisk spændende skole. Vi bygger også en ny idræts- og daginstitutionsbygning, og med placeringen lige ved den grønne kile på Teglholmen kommer området til at være centrum og mødested for beboerne i en helt ny bydel, som ingen af os havde forestillet os for bare få år siden. Det er uhyre vigtigt for livet i en ny bydel, at den ikke bare består af boliger,” siger Pia Allerslev.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang glæder sig også over, at det første spadestik på byggegrunden nu er taget.

”Antallet af skolebørn i Sydhavn stiger fra 170 til omkring 765 i løbet af de næste syv år. Det er rigtig mange børn, og med den nye skole i Sydhavn får vi skabt nogle fantastiske rammer for dem. Det særlige ved den nye skole er, at det er en såkaldt profilskole med fokus på det naturvidenskabelige og det maritime, og her vil omgivelserne – kanalerne og den grønne kile – spille en særlig rolle i undervisningen,” siger Anne Vang.

Området ved Sluseholmen og Teglholmen har potentiale til 9.000 boliger og 22.500 arbejdspladser, og skeler man til befolkningsprognoserne, så bliver der brug for både nye boliger og arbejdspladser i de kommende år.

”Sydhavnen har de seneste år været igennem en forrygende udvikling. Skolen og daginstitutionen vil uden tvivl blive den nye bydels sociale og kulturelle omdrejningspunkt på grund af de mange faciliteter og det netværk, den fører med sig. Bydelen har jo allerede et naturligt og tæt forhold til vandet. Det er oplagt at lade naturvidenskaben og det maritime være de flagskibe, der skal kendetegne skolen,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Skolen i Sydhavn åbner for elever i efteråret 2012. Men allerede nu er der oprettet klasser på Bavnehøj Skole, således at både elever og personale overflyttes til skolen i Sydhavn, når den står klar.

Den nye skole og daginstitutionen kommer til at ligge i to separate bygninger og er tegnet af JJW Arkitekter. Hovedbygningen rummer skole, fritidsordning og et sundhedsafsnit med tandklinik, sundhedsplejerske mv.

Bygning 2 rummer skolens idrætshal og en lille sal med omklædningsfaciliteter. Desuden kommer bygningen til at rumme en vuggestue med plads til 60 børn samt fritidsklub, der midlertidigt vil være indrettet til en daginstitution med plads til 44 børn. Når behovet ændrer sig, kan daginstitutionen blive omlagt til fritidsklub.


Koralbadet ved Sluseholmen åbner ultimo 2011.

Allerede nu er Sluseholmen næsten fuldt udbygget med boliger. By & Havn, der også står for byudviklingen af de attraktive arealer på Teglholmen, vurderer, at hele området er fuldt udbygget i løbet af de næste 5-10 år.

Læs mere om Sluseholmen og Teglholmen på By & Havns hjemmeside

Presseinfo:
Kommunikationschef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206