REKORDSTORT ANLØB AF KRYDSTOGTSKIBE I KØBENHAVNS HAVN

11. februar 2011

Antallet af krydstogtskibe, som anløber i Københavns Havn, stiger år for år. Indtil videre har 356 krydstogtskibe meldt deres ankomst i 2011, og de mange skibe har betydet, at man udvider krydstogtsæsonen med 14 dage i både foråret og efteråret.

 

København er en populær krydstogtdestination, og i år har flere skibe end nogensinde anløb i havnen ved Langelinie og Nordre Toldbod. Faktisk sætter sæsonen 2011 ny rekord i antal af anløb, passagerer samt sæsonlængde. Hos CMP er man glade for Københavns stigende popularitet.

”De mange skibe har gjort, at vi har udvidet sæsonen, så den nu går fra 4. april til 14. oktober, og derudover kommer der to juleskibe i december. 356 skibe anløber i havnen, og det er en stigning på 15 % i forhold til sidste år. Derudover er der også en passagerstigning på 13 %, og det er selvfølgelig rigtig godt for København”, fortæller Arnt Møller Pedersen fra CMP.

Han kan desuden fortælle, at 45 % af skibene er såkaldte ”turnaround” skibe. Det vil sige, at de enten starter eller slutter rejsen i København, og passagererne på turnaround skibene bruger i gennemsnit 1500 kr. om dagen under opholdet i den danske hovedstad. Arnt Møller Pedersen peger på Københavns gode infrastruktur som en væsentlig grund til den stigende popularitet.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206