NYE VEJE OG 30.000 BLOMSTER PÅ VEJ TIL ØRESTAD SYD

10. februar 2011

Weekend efter weekend er Ørestad Syd fuld af gæster og boligsøgende - og flere nye byggerier er på vej. Det giver travlhed med at anlægge nye veje, pladser og byrum, alt imens beboere flytter ind, og gæsterne står i kø for at se området.

 

Hver dag er der i gennemsnit én familie, der vælger at købe en lejlighed i BIG’s prisbelønnede boligbyggeri 8TALLET. Indtil videre er der solgt over 150 lejligheder i byggeriet. Imens er opførelsen af fem nye bygninger i området på vej – de første forventes færdige allerede i foråret 2012.

Den høje aktivitet i området skaber et stort pres på udbygningen af kvarterets veje, fortove og opholdsområder, som gøres færdig samtidigt med, at bygningerne skyder op.

”Det er altid en udfordring, når byggepladser og beboere skal eksistere side om side. Vi arbejder intenst på opgaverne i Ørestad Syd, og er ved at forvandle jordbunkerne til nye parkrum og p-pladser til de nye beboere og deres gæster”, siger Hans Vasehus Madsen, anlægschef i By & Havn.

 

Et eksempel på et anlæg, der er blevet færdiggjort løbende, er de nye, store søer, der danner grænsen mellem kvarteret og Kalvebod Fælleds natur. Da de første beboere flyttede ind i 2009, var søerne endnu ved at blive anlagt. På opholdsarealerne ved søerne er der siden anlagt grillpladser, nye bænke og udendørs fitnessredskaber, som de nye beboere og gæster frit kan benytte.


Orange, markeret felt: Her bygger By & Havn.
P: Nuværende og kommende parkeringsfaciliteter.


Her anlægger By & Havn i Ørestad Syd i øjeblikket:

  • Langs Richard Mortensens Vej etableres et såkaldt parkrum på næsten 25 meter i bredden. Så snart vinteren slipper sit tag, plantes over 200 træer og over 30.000 forårsblomster. Beboerne kan allerede bruge det færdige kanalrum langs Robert Jacobsens Vej, og senere etableres et skovrum langs Else Alfelts Vej, som bliver tættere beplantet med fortrinsvis nordiske trætyper. 
  • By & Havn har søgt Københavns Kommune om at udvide et eksisterende parkeringsanlæg vest for 8TALLET samt anlægge et nyt parkeringsanlæg i terræn umiddelbart nord for 8TALLET. Pladserne vil samlet rumme 400 p-pladser. 
  • Asger Jorns Allé, som er hovedvejen ind i kvarteret, er delt i tre etaper. Første del frem til Robert Jacobsens Vej er gjort færdig, og lige nu arbejdes der på stykket op til Richard Mortensens Vej, som bliver i løbet af foråret. Senere i år fortsættes vejen helt op til Else Alfelts Vej. 
  • Richard Mortensens Vej, som ligger mellem 8TALLET og de kommende rækkehuse er i fuld gang med at blive etableret og forventes også færdiggjort i løbet af foråret.

Ørestad Syd bliver det kvarter i Ørestad, der får flest beboere. Der bliver boliger til godt 10.000 beboere og ca. 15.000 ansatte vil have deres daglige gang, når de skal til og fra arbejde. Beboere, ansatte, skolebørn og andre, der besøger og bruger kvarteret, vil skabe aktivitet og liv på alle tider af døgnet hele året rundt.

I 2011 åbnede kvarterets første integrerede institution, og i løbet af 2012 vil der ud over flere boliger komme ældreboliger m.v.

Yderligere information: Peter Presmann, By & Havn T: 3376 9800 / 2116 6847

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206