NYD NATUREN OG GØR DEN EN TJENESTE - FJERN SKRALD

28. marts 2011

Det vurderes, at danskerne i gennemsnit producerer syv kilo affald om dagen. Det meste ryger afsted til forbrænding og genanvendelse, men noget ender desværre også ude i naturen. På søndag kan du gøre noget ved det.
Danmarks Naturfredningsforening arrangerer hvert år i begyndelsen af april en stor kampagne for, at vi skal rydde op i naturen. Begivenhederne samler mange mennesker om det fælles mål at rydde op efter os selv. I ugen op til begivenheden deltager også skoler og institutioner med samme formål.

Et af de større arrangementer foregår på Sydhavnstippen. Her inviterer Danmarks Naturfredningsforening København og partnerskabet Tippen Syder til affaldsindsamling søndag den 3. april kl. 12 – 16. Der er mødested ved miniatureskolen for enden af Fragtvej.

I år bliver affaldsindsamlingen kombineret med en række guidede ture i det spændende område. Der er altså mulighed for at blive klogere på Sydhavnstippen samtidigt med, at naturen får en hjælpende hånd.

De fire guidede ture er:

  • Lorte-turen

Hør om ’Lorterendens’ to overfaldsløb, som skal tage trykket, når det regner mere, end kloakrørene kan klare. Når det sker, løber kloakkerne over gennem overfaldsløbene, og en blanding af regnvand og urenset kloakvand løber direkte ud i renden og derfra videre til Kalveboderne. 

  • Historie-turen

Følg med en guide, som kender hele Sydhavnstippens historie fra tippeplads til naturområde. Vi går nemlig og samler affald ovenpå enorme mængder byggeaffald, som er sprunget ud i vild natur, hvilket gør området helt specielt. 

  • Naturpleje-turen

Gennem flere år har Naturgruppen frivilligt plejet naturen på Sydhavnstippen med bekæmpelse af Kæmpebjørneklo, opgravning af tjørn, indsamling af affald, høslæt og meget mere. Hør om områdets natur og pleje, mens vi bevæger os ned til kysten, hvor der indsamles affald, der er drevet i land. 

  • Krea-turen

Bliv forvandlet til affaldspirat på jagt efter genbrugsguld. Efter indsamlingen undersøger vi ’guldet’, som vi bygger skulpturer af, lave historier om eller andet kreativt. For små og store legebørn.

Man er naturligvis også velkommen til at samle affald på egen hånd og selv gå på opdagelse i et af Københavns oversete rekreative områder.

Der er skralde-arrangementer over hele landet. Bl.a. er der også arrangementer ved Grønjordssøen i Ørestads naturområde på Amager Fælled, samt ved Islands Brygge Skole.

For yderligere informationer omkring arrangementet på Sydhavnstippen, kontakt:
Rune K. Lange, DN København, tlf. 2337 4002
Katja Lange, Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn, tlf. 6172 2866

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206