NU GÅR STARTSKUDDET TIL KØBENHAVNS NYE BYDEL

16. december 2011

Snart får københavnere og virksomheder mulighed for at slå sig ned i ny bæredygtig bydel. Lokalplanen er nu vedtaget for Århusgadekvarteret - første etape af byudviklingen af Nordhavnen. Dermed kan arbejdet med at forvandle de gamle havnearealer til et attraktivt kvarter med 7.000 arbejdspladser og 2.500 beboere gå i gang.


En ny bæredygtig bydel vokser frem i forlængelse af Østerbro og afløser de gamle industriarealer i Nordhavnen. Det er der nu banet vej for, efter at Københavns Borgerrepræsentation i går endeligt vedtog kommuneplantillæg og lokalplanen for Århusgadekvarteret. Kvarteret er første etape af den nye bydel i Nordhavnen og skaber plads til 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv. Det svarer til 7.000 arbejdspladser og boliger til 2.500 københavnere, der kan bo omgivet af vand med kajer, nye kanaler, promenader og masser af muligheder for at dyrke vandsport.

”Nordhavn skal være en grøn og energirigtig bydel. Men det skal også være en mangfoldig bydel. Derfor skal der også være almene boliger, som er til at betale for alle københavnere. Vi har fået en unik mulighed for at tænke både miljømæssig og social bæredygtighed ind fra start, og det har vi udnyttet til fulde,” siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal.

På længere sigt kan Nordhavnen huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser, hvilket gør Nordhavnen til Nordeuropas største udviklingsprojekt. Og der er brug netop for at tænke stort, når der i 2025 vil være 100.000 flere københavnere, understreger overborgmester Frank Jensen.

”Når byen vokser, er målrettet byudvikling afgørende for, at København kan være en effektiv vækstmotor for hele landet. Og med Nordhavn får både virksomheder, københavnere og tilflyttere rigtig gode muligheder for at investere, arbejde eller bo i et attraktivt og bæredygtigt kvarter,” siger Frank Jensen.

Ifølge By & Havn, der står for udviklingen af den nye bydel i samarbejde med Københavns Kommune, har flere investorer allerede vist interesse for byggegrundene i Århusgadekvarteret.

”Lokalplanen rummer mulighed for at skabe en ny og fantastisk spændende bydel. Vi oplever stor interesse fra developere og projektudviklere – og vi regner med at de første byggerier kan gå i gang allerede om et års tid,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Fakta:

  • Nordhavnen er en helt ny og bæredygtig bydel, som udvikles på de nuværende havnearealer 
  • Lokalplanen for Århusgadekvarteret giver mulighed for udvikling af 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv, der kan huse 7.000 arbejdspladser og 2.500 beboere
  • Udviklingen af kvarteret tager udgangspunkt i områdets historie som industrihavn samt i den unikke beliggenhed ved vandet. Derfor skal den nye arkitektur integreres med historiske bygninger og siloer 
  • Frem mod 2050 vil Nordhavnen kunne udvikles til at kunne huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser.

Plangrundlaget er udviklet sammen med rådgiverteamet COBE, SLETH MODERNISM, Polyform og Rambøll. Yderligere information:

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal via pressechef Morten Rixen, T: 5168 0619
 

Overborgmester Frank Jensen via pressemedarbejder Henriette Sø, T: 4045 2514 eller mail henriette.soe@okf.kk.dk  

Adm. direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen via kommunikationschef Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206