KØBENHAVNS KRYDSTOGTER SLÅR ALLE REKORDER - IGEN

25. marts 2011

Antallet af krydstogtgæster bliver ved med at vokse i København. I år ventes 770.000 gæster og 200.000 besætningsmedlemmer til hovedstaden. Tallene overstiger de ellers høje forventninger for 2011, og det giver både travlhed, udfordringer, men særligt glæde i havnen.

 

Mandag den 4. april starter København en krydstogtsæson, der kommer til at overgå alle tidligere år. Det er godt en måned siden, Copenhagen Malmö Port, som står for krydstogtskibenes anløb, kunne melde, at 2011 ville blive et rekordår. De forventninger må nu opjusteres efter Spanske Happy Cruises har besluttet, at krydstogtskibet Gemini skal besøge byen 12 gange i løbet af 2011.

Krydstogtskibet vil gennemføre krydstogter til Norge og de Baltiske Lande med udgangspunkt i København. Det bliver i alt til 12 såkaldte turn arounds, der er særligt gode for København, i det gæster og besætning får mulighed for at besøge København før og efter krydstogtet.

”Vi forventer nu 20 % flere skibe end sidste år og 17 % flere passagerer. Da vi meldte vores forventninger for 2011 ud for en måned siden, forventede vi en temmelig stor stigning, så vi er meget glade for, at stigningen nu bliver endnu større” siger Arnt Møller Pedersen, krydstogtansvarlig i Copenhagen Malmö Port.

Det er ikke kun besøgsantallet, der har manifesteret Københavns succes som krydstogtsdestination de seneste år; De sidste seks år i træk er København blevet valgt som den bedste krydstogtshavn ved World Travel Awards.

De mange besøgende vælger København, fordi byen er en kvalitetsdestination, fortæller Bo Nylandsted Larsen, Director i Cruise Copenhagen Network:

”Når vi spørger gæsterne om deres besøg, er mere end ni ud af ti begejstrede for Københavns brede udbud af attraktioner og ikke mindst for københavnernes venlighed. Og når vi ved, at glade gæster bruger flere penge, så er dette afgjort en succes for byen," siger Bo Nylandsted Larsen.

By & Havn anlægger netop nu en helt ny krydstogtskaj i Nordhavnen, der vil understøtte Københavns position som Europas førende krydstogtdestination. Krydstogtskajen forventes at åbne til sæsonen i 2013.

Årets krydstogtsæson slutter den 14. oktober, men rundes dog af med to juleskibe, som lægger til i december. Sæsonen er en lille måned længere end sidste år.

Yderligere informationer
General Manager i CMP, Arnt Møller Pedersen, M: 4063 4500
kommunikationschef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, M: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206