KØBENHAVN STÅR FORAN KOLOSSAL VÆKST

15. april 2011

Danmarks hovedstad vokser i et meget højt tempo. Nye tal fra Københavns Kommune viser, at byens indbyggertal vil vokse med 18 procent frem til 2025. Der er ikke bare mange flere, der flytter til byen, Københavnerne får også mange flere børn end tidligere.


Hver dag over de næste 14 år vokser København med næsten 19 nye beboere. Den udvikling vil frem til 2025 resultere i godt 100.000 nye københavnere. De mange nye københavnere skal bruge 45.000 nye boliger, forudser Københavns Kommune i en ny prognose.

For at imødekomme det store behov skal de københavnske ejendomsmæglere og boligselskaber udlevere godt ni nøgler til helt nye, københavnske lejligheder hver dag frem til 2025.

Undersøgelsen fra Københavns Kommune peger også på, hvor i byen de nye beboere flytter ind. København har skabt plads til udviklingen langs fælleden på Amager og langs de gamle industriområder, bl.a. i havnen. Den udvikling slår igennem i undersøgelsen, der forudser størst vækst i områderne Amager Vest, Vesterbro/Kgs. Enghave samt Østerbro. De tre områder indeholder By & Havns udviklingsområder Ørestad, Teglholmen og Nordhavnen.

"Københavns befolkningsvækst er ekstraordinær. Vi har ikke oplevet en vækst på det her niveau siden 2. verdenskrig. Det var her vi fik de store årgange, som nu er gået eller er på vej på pension. Vi forventer at halvdelen af de 100.000 nye Københavnere er unge og familier. Dem er vi klar til at tage i mod bl.a. i vores store byudviklingsområder. Her udarbejder vi handlingsplaner, der sikrer at vores investeringer i skoler, infrastruktur mv. matcher udviklingstakten," siger Anne Skovbro, direktør for Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Området Amager Vest, hvor Ørestad ligger, vil tiltrække mange nye beboere. Københavns Kommune regner med, at området vil vokse med godt 20.000 beboere, hvor langt de fleste vil komme til at bo i Ørestad Syd, som er begyndt at tiltrække mange børnefamilier. Her er fem nye boligbyggerier på vej, og i det færdige byggeri 8TALLET har over fire familier købt en lejlighed hver uge over de sidste 10 måneder.

I de kommende 15 år vil der især komme mange børn til byen. Især i Amager Vest vil der komme mange flere børn mellem 0 og 16 år. I København som helhed forventes væksten at være på 20.858 børn, svarende til 24 %, mens Amager Vest kan vente 4.289 nye børn, hvilket svarer til en vækst på hele 44 %.

”Tallene taler i høj grad for sig selv: Københavns nye bydele har for alvor gjort byen attraktiv for børnefamilierne, der før ikke kunne blive i byen, når de fik behov for en ny og større lejlighed. Nu er København igen attraktiv for børnefamilierne, og det kan vi takke de store, flotte bylejligheder helt tæt på enten vandet eller naturen for,” siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn.

Ørestad har i dag fem dagsinstitutioner, som i løbet af 2011 suppleres med en vuggestue med plads til 220 børn. Bydelen har allerede en friskole og et gymnasium og får i begyndelsen af 2012 sin første folkeskole.

Pressekontakt:

Peter Presmann, By & Havn
E:. pep@byoghavn.dk
T: 3376 9800 / 2116 6847


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206