- JEG VILLE ELLERS ALDRIG BO PÅ AMAGER

19. juli 2011

Mia Larsen og hendes kæreste Anders er blandt de første beboere, der er flyttet ind i de nye rækkehuse på kanten af Kalvebod Fælled i Ørestad Syd. Om en lille måned bliver de forældre for første gang. Tiden frem til fødslen går med at indrette drømmeboligen. Det til trods for, at Mia havde lovet sig selv, at hun aldrig ville flytte til Amager – og da slet ikke i et nybyggeri.


De kiggede egentligt bare på bolig sådan lidt for sjov. Det var sidste sommer, og Mia og Anders tog omkring 8TALLET for at se på de nye lejligheder i det store byggeri.

”Vi havde egentligt fundet en lejlighed i 8TALLET, vi kunne være lidt lune på, men altanen var alt for lille,” fortæller Mia.

”Vi ville gerne have noget udeliv og måske en lille have, men det ønske blev ikke helt opfyldt dér. Så vi gik en lille tur rundt i området og satte os lige på kanten af fælleden for at snakke. Vi så salgspavillonen for de kommende rækkehuse ved siden af 8TALLET og kiggede ind. De havde kun et par tegninger af husene og en stor pløregrund, hvor rækkehusene skulle ligge. Alligevel blev vi totalt solgt, og allerede dagen efter ringede jeg ned og reserverede et rækkehus.”

Den store beslutning kom ikke helt uden en ekstra gennemtænkning. Mia og Anders tog metroen til Ørestad Syd en ekstra gang for at være sikre. De gik en tur på fælleden og så hen på grunden, hvor de kommende huse skulle bygges. Og så var der ikke nogen tvivl længere; Det var dér, Mia og Anders ville bo.

Der var især to ting, der overbevidste dem:

”Naturen herude er utrolig fantastisk. Og samtidig er det nemt at komme ind til byen. Det er rart, at vi trods alt ikke er længere væk, end vi kan se ind til Rådhustårnet,” forklarer Mia.

Efter købet tog det unge par til Ørestad Syd så godt som hver weekend for at nyde naturen og for at følge byggeriet af deres kommende hjem.

Parret kommer fra en 3-værelses lejlighed lige ved Forum på Frederiksberg. Den er nu skiftet ud med et rækkehus, der giver parret ca. 20 m2 mere. Men kvadratmetrerne er meget bedre udnyttet i det nye byggeri, så det virker noget større, mener Mia;

”Vi har fået en perfekt rumfordeling her. Desuden har vi en stor terrasse, som virkeligt har overrasket os i forhold til tegningerne. Vi har også valgt at få den største tagterrasse af de to typer, vi kunne vælge. Det er en kæmpe kvalitet ved huset, at vi kan sidde deroppe. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt ud over Fælleden.”

Mia har boet hele livet i Københavns byliv med småbutikker og caféer. Selvom Anders kommer lidt længere udefra, bliver det en omvæltning for dem begge:

”Jeg voksede op i en andelsboligforening, hvor man kendte naboerne. Jeg håber det samme kommer til i Ørestad Syd. Det kunne være rart, hvis det med tiden bliver en selvfølge, at naboen kigger ind efter en kop sukker.”  

Det kan på den anden side også blive nødvendigt, for Mia savner allerede at kunne smutte ned i kiosken efter en liter mælk:

”Vi bliver afgjort nødt til at tænke os bedre om, når vi handler ind. Der er ikke så langt til Field’s eller Kongelundsvej, hvis vi skal handle, men man skal trods alt op på cyklen,” siger Mia.

Mia er også bange for at miste nogle af de muligheder, man har for at mødes spontant, når man bor helt inde i centrum.

”Det bliver sværere lige at mødes, fordi vores venner bor lidt længere væk,” siger Mia.

Men det problem fandtes der også en løsning på for Mia og Anders;

”Vi lobbyede kraftigt over for vores venner, mens vi ventede på at flytte ind. Vi har et vennepar, som også kiggede på rækkehusene. De faldt dog for en lejlighed i 8TALLET, hvor de nu er flyttet ind. Desuden kommer vi helt naturligt til at miste lidt spontanitet, når vi bliver forældre.”

Når Mia ser fremad, har hun et stort håb for sit nye kvarter:

”Jeg håber, at Ørestad Syd bliver et mangfoldigt og trygt sted. At der ikke kun kommer ejerboliger, men at der bliver boliger i alle prisklasser, og så håber jeg, der kommer mange børn. Jeg ved, at der allerede er et plejecenter og nogle kollegieboliger på vej, så det er jo godt for forskelligheden. Ved at flytte til Ørestad håber jeg, vi kan give vores barn et naturligt tilhørsforhold til naturen samtidigt med, hun har byen ’i ryggen’. Byen er jo en del af hendes forældres arv, men vi er også meget glade for naturen.”

Og netop naturen er også det, der går igen, når Mia fortæller om fremtiden i rækkehuset.

”Jeg glæder mig til at komme hjem og se køerne, der græsser lige uden foran vores hjem. Og jeg ved, at Anders falder fuldstændig til ro, når han ser ud over søerne, som vi jo har lige uden for døren."


Fakta om rækkehusene i Ørestad Syd:

Rækkehusene er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og opført af Arkitektgruppen. Byggeriet begyndte i sommeren 2010 og de første huse var klar til indflytning først i juli. Rækkehusene er på lige over 100 m2 og kan købes for mellem ca. kr. 2,2 og 2,8 millioner og ligger forskudt i niveauer. Der er terrasser til alle boligerne, og man kunne selv vælge om man ville købe en tagterrasse.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206