HAVNEN ER FROSSET HELT TIL

3. januar 2011

Københavns havn er – med undtagelse af et enkelt bassin i erhvervshavnen i nord – nu frosset helt til. Det betyder, at al skibstrafik, havnerundfarter og sejlads med f.eks. havnebusserne ikke længere er mulig. Isen i Inderhavnen og Sydhavnen er simpelthen for kompakt til, at By & Havn kan bryde den og holde sejlruterne i havnen fri.

 

 

Men det betyder ikke, at man kan bruge havnen som fortov eller skøjtebane. På grund af den kraftige strøm i havnen kan isen nogle steder være papirstynd. Derfor skal man under ingen omstændigheder begive sig ud på isen – heller ikke selvom vi i de kommende dage skulle få endnu mere frost.

”Der er en meget stærk strøm i Københavns havn og det er derfor umuligt at forudse, hvor isen er tynd. Og det kan heller ikke ses med det blotte øje. Derfor skal man holde sig på land, selvom det kan være fristende at tage sig en skøjtetur”, siger driftschef i By & Havn Gert Hjemsted Kondrup.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206