HAVNEFEST I SYDHAVN 15. MAJ

6. maj 2011

De to kanalbydele Sluseholmen og Teglholmen er gået sammen om at arrangere en havnefest. Gå på opdagelse i den spændende arkitektur og det store loppemarked. Her er chancen for at besøge den vandnære del af Sydhavn i festlige rammer.


Havnefesten bliver afholdt i anledningen af den for nyligt færdiggjorte Teglværksbro, der fungerer som bindeleddet mellem Sluseholmen og Teglholmen. Centralt for arrangementet bliver det store loppemarked, der vil byde på alt fra luksuriøse gamle PH-lamper til babytøj og andre gode lopper.

De to kvarterer har andet at fejre end Teglværksbroen. Til efteråret åbner der nemlig endnu et havnebad i Københavns Havn, og denne gang i Teglholmshavnen. Havnebadet vil til forskel fra de to eksisterende på Islands Brygge og ved Fisketorvet, være åbent for vinterbadning. Der vil blive opstillet en model af Koralbadet på selve markedspladsen og den lokale vinterbadeklub stiller op til en snak med eventuelt interesserede.

Programmet for havnefesten byder på underholdning for både børn og voksne. Der vil til dagen være indrettet et særligt børneområde med loppetorv, hoppeborg og ansigtsmaling. For de voksne vil der være alskens lækkerier til ganen, øregangen og måske garderoben? Irmas vinklub byder på gratis vinsmagning, der vil være tre bands, der spiller, blues, jazz og rock. Dertil sælger beboerne selvfølgelig ud af gemmerne til det store loppemarked.

For de arkitekturinteresserede bliver havnefesten især et besøg værd. Copenhagen X byder nemlig på guidede gåture i området. Københavns Kommune følger også trop med en guidet haverundfart, der er sammensat til dagen. Her kan du høre om havnens historie, aktuelt byggeri og de fremtidige planer fro bydelen.

  •        Kl. 10.00. Guidet gåtur ledet af Copenhagen X
  •        Kl. 12.00. Guidet gåtur ledet af Copenhagen X
  •        Kl. 14.00. Guidet havnerundfart ledet af Københavns Kommune
  •        Kl. 15.30. Guidet havnerundfart ledet af Københavns Kommune

Tilmelding til turene er nødvendig. Meld dig til på www.teglholmen-online.dk

Og der sker mere endnu
Flere af områdets foreninger og klubber deltager også til havnefesten. Opfinderne fra kunstnerkollektivet ”Illutron” byder forbipasserende ombord på deres flydende pram. Her kan de besøgende få grillet deres medbragte sager med intet mindre end en flammekaster.

På pladsen går lidt mere stille for sig, hvor du kan lave snobrød over et hyggeligt lejrbål.

Kræfterne bag festen har i år også indført en fotokonkurrence med fire hovedkategorier. Så hvis du har en fotograf i maven, så send dine resultater ind senest samme dag, altså den 15.maj kl. 16.30. Læs mere om reglerne og kategorierne på www.teglholmen-online.dk.

Alle er velkomne til at tilmelde deres bod billigt til loppemarkedet. Det er gratis for børn samt de lokale foreninger. Tilmelding sker også på www.teglholmen-online.dk.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206