FLERE LYSTSEJLERE VÆLGER KØBENHAVN

19. august 2011

København kan tilbyde sejlende turister noget helt unikt. Nemlig chancen for at sejle direkte ind i hjertet af en pulserende storby og lægge til ved Amaliehaven, Christianshavn eller Nyhavn. Det benytter et stigende antal sejlere sig af.


Det er populært at sejle til København for at holde ferie. I forhold til juli sidste år har der været 28 procent flere lystbåde i Københavns havn i år, svarende til 625 anløb af lystbåde.

Også når det kommer til de større og mere luksuriøse yachter med en længde fra ti til over 60 meter, har der været en stigning på 24 procent i juni og juli sammenlignet med sidste år. Tallet svarer til, at 24 yachter anløb havnen.

I Christianshavns Kanal nær Wilders Plads holder parret Pia Rohr og Fritz Rohr fra Schweiz ferie med danske venner i en lystbåd. Lyden af det skvulpende vand overdøver næsten trafikkens fjerne summen.

”Vi er på en sejltur hver sommer, og denne gang fandt vi på at tage til København, fordi man kan sejle helt ind i byen. Det er helt utroligt,” siger Pia Rohr og fortsætter:

”Det er en skøn måde at holde ferie på. Man har hyggen og roen her i båden, og så har man alligevel den store by og alle attraktionerne en spadseretur væk. Der er næsten ingen biler her, hvor vi ligger, så det er helt perfekt.”


Pia og Fritz Rohr (tv) sejler hver sommer med deres danske venner, og i år nyder de ferien i København fra lystbåden i Christianshavns Kanal.

Selv om det schweiziske par sejler hver sommer, er det en anderledes oplevelse i år, fortæller Pia Rohrs mand Fritz Rohr:

”Det er en helt speciel oplevelse, at man sejler ind ad kanalen, og så er man bare midt i byen. Vi er tæt på alt. Og så er jeg vild med København. Jeg er meget imponeret over arkitekturen, og hvordan Københavns centrum både rummer høje og lave bygninger,” siger Fritz Rohr.

Hos By & Havn er der heller ingen tvivl om, hvorfor København er så populær hos lystsejlerne.

”Det er en helt unik placering, man kan få i København som sejlende. Man kan for eksempel lægge til ved Amaliehaven og være helt tæt på store seværdigheder som operahuset og slottet. Sådan en placering får man ikke magen til ret mange andre steder,” siger Karl Hakun Lamhauge, som er Havnefoged i By & Havn.

I Christianshavns Kanal gør det Schweiziske par sig klar til at opleve København.

”Vi bliver fire dage endnu, hvor vi skal se en masse museer, seværdigheder og resten af byen. Vi når nok ikke det hele, så vi kommer helt sikkert tilbage igen,” griner Pia Rohr.

Yderligere information:
Carsten Arlund
T: 2075 1701
M: ca@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206