FÅRENE HOLDER SOMMERFERIE PÅ SYDHAVNSTIPPEN

28. marts 2011

Den 9. april gentages de sidste to års succes, når omkring 60 får sættes løs på Sydhavnstippen. Fårene fungerer som levende naturplejere - og der står Kæmpebjørneklo på menuen.Foråret er på vej og ligeledes er københavnernes trang til at komme ud i de naturskønne områder. Derfor skal arealerne på Sydhavnstippen gøres klar til sommerhalvåret. Kæmpebjørnekloen, der normalt vil brede sig i området, bliver med fårenes indsats holdt nede.

Sydhavnstippen er et af Sydhavnens rekreative områder, der blev skabt af byggeaffald og jordrester fra anlægsarbejder i perioden 1945 til 1973. Kystlinjen blev derved udvidet betragteligt og et helt nyt landskab begyndte at danne sig. I 1990 blev den sydligste del af Sydhavnstippen fredet og består altså i dag som et smukt naturområde.

Det er ret unikt for en storby som København at have sådan et fredet, naturskønt område beliggende lige ud til vandet. Og med de mange godmodige får er der opstået endnu en lejlighed til at aflægge området et besøg.

Det lokale grønne partnerskab ’Tippen Syder’ står bag fåreholdet og en række andre spændende arrangementer i området. Partnerskabet består af Tippen Fårelaug, Grøn Sydhavn Naturgruppen, de lokale afdelinger af Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, By & Havn, Københavns Kommunes afdeling for bæredygtig udvikling og MILJØPUNKT Vesterbro/Sydhavn.

 

Fårenes sættes løs den 9. april kl. 15:00, hvor der også vil være mulighed for at opleve fårehundenes imponerende arbejde med at styre flokken.

NB. Hvis der ikke er endnu ikke er nok føde til fårene den 9. april, vil udsætningen blive udskudt. Følg med på www.sydhavnstippen.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206