BØRNEFAMILIER FORETRÆKKER ØRESTAD

24. februar 2011

Ørestad fortsætter med at vokse. Antallet af beboere er nu oppe på 6.839, og hele 90,5 % af beboerne er under 46 år. Det er i høj grad de unge og børnefamilierne, der bliver tiltrukket af Ørestads unikke blanding af natur og funktionelle boliger med masser af plads. Derudover er der også en større andel mænd end kvinder i Ørestad sammenlignet med resten af byen.

 

Antallet af beboere i Ørestad stiger fortsat med hastige skridt og nærmer sig efterhånden 7.000. Indtil videre er det den yngre del af befolkningen, der føler sig tiltrukket af Ørestad, og faktisk er mere end 90 % af beboerne i Ørestad under 46 år gamle. Især antallet af beboere mellem 21 og 41 og børn under syv år er højere i de nye byudviklingsområder end i resten af København.


Kilde: Københavns Kommunes Koncernservice. Opgjort per 1. januar 2011.

En af de børnefamilier, der har valgt at flytte til Ørestad er Sung og Lotte og deres tre drenge på henholdsvis to, seks og ni år, og de nyder godt af Ørestads natur og nærheden til byen.

”Vi flyttede til Ørestad i oktober 2010, fordi vi manglede plads. Vi har tre drenge, og derfor havde vi brug for nogle flere værelser. Nu bor vi i et townhouse i 8TALLET i Ørestad Syd, og det har indtil videre været en rigtig god oplevelse at komme til Ørestad. Vi er især glade for nærheden til naturen, som betyder, at drengene kan løbe ud og lege, når de vil. Derudover har drengene været rigtig glade for at bruge PLUG N PLAY, hvor de kan cykle over og spille bold og øve parkour”, fortæller Lotte.

Familien er flyttet fra Østerbro, hvor de to ældste drenge stadig går i skole. Metroen og Ørestads infrastruktur har derfor været afgørende for, at familien tog springet og bosatte sig i 8TALLET.

”Med Metroen kan vi være inde i centrum af København på 12 minutter, og det er vigtigt for os med mobiliteten, da vi har brug for at komme ind til byen hver dag. På denne måde får vi det hele. Naturen, hvor børnene kan lege, et hjem med plads til os alle og kort transporttid frem og tilbage”, siger Lotte, der også understreger, at stemningen i bydelen er rigtig god, men at familien ser frem til foråret, hvor naturen for alvor skal udnyttes. Lotte kan desuden fortælle, at deres yngste søn er startet i daginstitution i 8TALLET, og planen er, at han skal gå i den kommende folkeskole i Ørestad.

Ørestad skal være en blandet bydel

Også i By & Havns andre udviklingsområder, Sluseholmen og Amerika Plads, gælder den demografiske tendens. Alle tre byudviklingsområder har flere beboere mellem 21 og 41 år end i resten af København, ligesom der også er flere børn under syv år. På Sluseholmen bor der nu 2.620 personer, mens tallet for Amerika Plads er 1.069.By & Havns adm. direktør, Jens Kramer Mikkelsen, glæder sig over, at børnefamilierne ser potentiale i de nye byudviklingsområder.

”Jeg kan godt forstå, at børnefamilier føler sig tiltrukket af et område som Ørestad, og det er vi naturligvis meget glade for i By & Havn. I Ørestad får man rigtig meget bolig for pengene, og krydrer man dette med fantastiske naturomgivelser, gode pasningsmuligheder for børnene samt nærhed til centrum, kan man næsten ikke forlange mere”, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Jens Kramer Mikkelsen understreger dog, at selvom det er positivt, at børnefamilierne er tiltrukket af de nye byudviklingsområder, bestræber man sig på at skabe en blandet bydel.

”Det er målet, at Ørestad skal være en blandet bydel, og derfor er vi også glade for de kommende byggerier, der er undervejs i Ørestad. KAB opfører 114 plejeboliger, hvor første spadestik formentlig tages i løbet af maj måned, og der er også rækkehuse, familieboliger og kollegier på vej. AAB opfører desuden seniorboliger i Ørestad City, så alt i alt går det den rigtige vej for Ørestad”, fortæller Jens Kramer Mikkelsen.Statistikkerne viser desuden også, at der bor flere mænd i forhold til kvinder i de nye byudviklingsområder end i resten af København, og at der bor færre i aldersgruppen 7-20 år i Ørestad, på Sluseholmen og Amerika Plads. Alle statistikker er baseret på tal fra Danmarks Statistik og Københavns Kommunes Koncernservice.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206