UDSTILLINGSGUIDER SØGES TIL UDSTILLING AF VERDENS BEDSTE BØRNEBOGSILLUSTRATIONER

16. august 2011

Vær med til at formidle kunst og kultur til børn og voksne i alle aldre, når den internationale særudstilling af verdens bedste børnebogsillustrationer åbner til september 2011 i Ørestad. Forunderlige Fortællinger fra Hele Verden er en udstilling af kvalitets kunst der favner vidt både i kunstnerisk udtryk og i fantasiens verden fortolket af de fremmeste illustratorer fra hele verdens kulturer. Temaet for udstillingen er Den fabulerende fantasifulde jordomrejse, som foldes ud i et udsigtsfyldt rum i Ørestad.


Forunderlige Fortællinger fra Hele Verden udstiller 123 værker fra hele verdens kulturer og har til formål at bidrage til udviklingen af børnekulturen i Danmark. Udstillingen er en non-profit udstilling som giver børn mulighed for at opleve, lege med og lære af illustrationerne og fortællingernes fantastiske universer.

Udstillingen sætter fokus på børns fortælleevne og sammenhængen mellem fortælling og illustration.

Den 800m2 store udstilling finder sted fra den 2. september til den 6. november 2011 i indkøbs- og oplevelsescenteret Fields. Det er en helt ny form for udstilling, der giver en adgang til børnelitteraturens særlige univers og som møder børn og voksne der, hvor de er. Udstillingen leger med et af de største indendørs byrum i Danmark og eksperimentet er en del af de nyeste internationale byudviklingstendenser.

Udstillingen er gratis og åben for alle.

Udstillingsguide Som udstillingsguide tager du imod de besøgende i udstillingen, svarer på spørgsmål og holder øje med de udstillede værker og bøger. Der vil under udstillingen være et stort besøg af børn og unge. Du får derfor rig mulighed for at styrke dine formidlingsevner samt dit samarbejde med børn og unge.

Du er ambassadør for udstillingen og bliver udlært i udstillingens idé og koncept. Og du møder det kreative team bag og de andre frivillige ved en introduktionsworkshop.

Workshoppen finder sted torsdag den 25. august kl.17-20 og eventuelt kl. 13-16.

Du kan vælge mellem hverdagsvagter (3 timer) og weekendvagter (3 timer). Du tilbydes et gratis måltid mad pr. vagt, samt vand, the og kaffe ad libitum. I vil være to udstillingsguider sammen ved hver vagt, så tag en ven eller kollega i hånden og vær med i den Forunderlige Fortælling. Kun med din hjælp og entusiasme kan udstillingen løftes derop, hvor fortællingerne fortjener det.

Som frivillig udstillingsguide kan du forvente at:

  • Blive en del af et internationalt udstillingsnetværk 
  • Bidrage til at styrke børns fortælleevne 
  • Udbygge dine personlige og faglige formidlingsevner 
  • Få mulighed for at medvirke i tilknyttede workshops og events
  • Få point på CV’et

Vi forventer at du:

  • Kan tage minimum tre vagter i perioden 2. september til 6. november 2011 
  • Har lyst til at være en del af udstillingen 
  • Har lyst til at give børn en unik kulturel oplevelse og indsigt i kulturelle universer fra hele verden

BIBIANA – et internationalt samarbejde Udstillingen Forunderlige Fortællinger bygger på et samarbejde med børnekulturhuset BIBIANA International House of Art for Children, der ligger i Slovakiets hovedstad Bratislava.

BIBIANA har gennem de sidste 23 år udviklet og arrangeret den internationale biennale for illustrationer til børnebøger. Det er første gang de samlede 123 prisbelønnede værker udlånes.

Foreningen BIBIANA Copenhagen står bag udstillingen i samarbejde med Nordea Danmark Fonden, Københavns Universitet, By & Havn, Fields og Ørestad Kultur.

Kontakt

Se udstillingens hjemmeside www.bibianacopenhagen.dk eller henvend dig med navn, telefon nr. og mulige datoer for din deltagelse til udstillingens frivillighedskoordinatorer:

Dorthe Paulsen, tlf.nr: 33376 9800
Anna Ingemann Jensen, tlf. nr.: 3376 9800

Send mail til: dpa@byoghavn.dk

Skriv ”Bibiana” i emnefeltet.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206