VERDENS GRØNNESTE HOTEL LIGGER I ØRESTAD

13. oktober 2010

Hotel Crowne Plaza, der ligger i Ørestad, har netop fået prisen EcoTourism Award og har dermed papir på at være verdens grønneste hotel.


Hotellet har blandt andet Nordeuropas største solcelleanlæg på facaden, der leverer strøm - mens grundvandet sørger for køling og opvarmning til hotellets aircondition. Både TV og lamper kører på lavenergi, shampooflasker og badehætter er biologisk nedbrydelige, og der bruges lokale råvarer i køkkenet, hvor madaffald bliver til biogas og gødning. I fitnesscentret er motionscyklerne strømproducerende - hvor alle hotelgæster, der tramper 10 watt timer ind til hotellets forbrug, får et gratis måltid mad i restauranten.

Hotellet er af verdens største rejse- og turistorganisation, Skål International, netop blevet valgt som "The World's Greenest Hotel" - og det endda af et enigt dommerpanel. EcoTourism-prisen uddeles af verdens største rejse- og turistorganisation, Skål International, som blev grundlagt i Paris i 1932.

Hoteldirektør Allan L. Agerholm glæder sig over, at danskerne kan, og at Danmark stadig er med i front.

"Jeg tror, at skuffelsen fra klimatopmødet har fået mange danskere til at miste gejsten. Det er ærgerligt, fordi det er succeserne, der får alle til at tage deres tørn og tænke klimavenligt i hverdagen. Derfor håber jeg, at vores pris kan være en af de succeser, der kan give os alle blod på tanden igen," siger han.

Hotel Crowne Plaza er den eneste CO2-neutale bygning i Danmark, det eneste Energiklasse2-klassificerede hotel i Danmark og eneste hotel, der når målsætningerne i EU's Greeen Building-program.

"Det er første gang, prisen går til Danmark. Når det er lykkedes for os, tror jeg, det er fordi, vores grønne tankegang går hele vejen rundt - fra de helt små ting til de store, siger Allan L. Agerholm.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206