FRA ØRESTAD TIL SNØRESTAD

6. maj 2010

Under overskriften ”et net der værker” vil kunstnergruppen Roderummet i samarbejde med gæster og beboere vikle hele Ørestad bypark ind i snor. Ideen er, at udfordre byens rum og omdanne dem til et tæt netværk – både i konkret og fysisk forstand.


Eventen kaldes Snørestaden og finder sted søndag den 9. maj fra kl. 13-18. Alle Byparkens beboere – og andre børn og voksne med fantasien i behold – inviteres til at trække tråd i massevis gennem parken og skabe farverige net, som vil udgøre et kollektivt kunstværk: Smukke væv af tråde, der vil give Byparken et helt nyt præg og stå som vidne om deltagernes bevægelser i rummet.

”Vi har kastet os over det her projekt, fordi Byparken er som intet andet sted i København. Kolossal i udstrækning, et krydsfelt mellem monumental arkitektur og fri natur, og så et sted, der udvikler sig netop nu og endnu ikke helt “sidder fast” i folks bevidsthed. Vi vil gerne undersøge, hvordan det er muligt for beboerne i et så enormt byrum selv at lave om på det og tilegne sig det”, siger Anne Clement fra Roderummet, der står bag initiativet.

Projektgruppen inviterer alle Byparkens beboere – og andre børn og voksne med fantasien i behold – til at trække tråd i massevis gennem parken og skabe farverige net, som vil udgøre et kollektivt kunstværk: Smukke væv af tråde, der vil give Byparken et helt nyt præg og stå som vidne om deltagernes bevægelser i rummet.

”Det er et sjovt projekt, som vi glæder os meget til at være med til. Det er et tiltag som dette, der er med til at udbrede kendskabet til Ørestad, styrke beboernes interne fællesskab og forhåbentlig også mane nogle af de fordomme i jorden, som til tider luftes om bydelen,” siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer.

Trådnettene kommer til at hænge der i op til en uge.

Læs mere:

For yderligere informationer
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206