REJSEGILDE PÅ BYGGERIET METROPOLEN

27. januar 2010

Med sin beliggenhed i Ørestad Nord - ved egen Metrostation og klods op af Universitetet, DR og en række internationale virksomheder, tegner fremtiden lys for Metropolen. Byggeriet, der imod alle odds blev sat i gang midt under finanskrisen, holder i dag rejsegilde.


Med byggeriet af Metropolen er Ørestad Nord næsten fuldt udbygget, og overborgmester Frank Jensen glæder sig på bydelens vegne.

”Det er glædeligt, at bydelen får et spændende hus som Metropolen, der både huser kontorer, butikker og café. Det vil være med til at skabe endnu mere liv på grænsen mellem Islands Brygge og Ørestad,” siger overborgmester Frank Jensen.

Huset, der ligger på hjørnet af Njalsgade og Ørestad Boulevard, er syv etager højt og rummer hovedsagligt kontorfaciliteter. I stueetagen forventes der indrettet en dagligvareforretning og en café.

”Metropolen ligger på et vigtigt hjørne af det nye København. Med to universiteter og et af verdens mest avancerede mediehuse peger Ørestad Nord udad mod verden og inviterer til videndeling. Her kommer studerende og forskere fra hele verden og det giver bydelen en særlig dynamik. Med sine åbne faciliteter, vil Metropolen blive en flot velkomst til Ørestad Nord”, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

PensionDanmark er bygherre og Metropolen er den anden ejendom, PensionDanmark investerer i i Ørestad. PensionDanmark har tidligere opført boligbebyggelsen Horisonten med 182 lejligheder, som alle er solgt eller udlejet.

”PensionDanmarks investeringer i ejendomme skal først og fremmest sikre et godt afkast, så vores medlemmer kan få en god pension. Det gør vi bedst ved at investere i ejendomme af høj kvalitet og med god beliggenhed,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Metropolen er klar til indflytning i august 2010.

Faktaboks:

• Bygherre: PensionDanmark (www.pension.dk)
• Projektudvikler og totalentreprenør: ArkitektGruppen A/S (www.arkitektgruppen.net)
• Arkitekt: Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S (www.cfmoller.dk)
• Ingeniør: Leif Hansen, Rådgivende Ingeniører A/S (www.leifhansen.dk)
• Kontor: ca. 8.600 m2
• Butik: ca. 1.200 m2
• Parkeringskælder: 2.000 m2.
• Herudover fælles lobby i stueplan.

Pressekontakt:

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206