LØB LANGS UDVIKLINGEN

18. juni 2010

Du kan ikke løbe fra udviklingen, men i Ørestad kan du løbe langs med den. På lørdag byder Amager Atletik Club velkommen til den 12. udgave af Ørestadsløbet - med ruter der følger udviklingen og udbygningen af Ørestad.Ørestadsløbet 2002 - Arne jacobsens Allé stort set uden byggerier

Der er sket meget i Ørestad siden det første Ørestadsløb blev skudt i gang i 1998. Løbere, der var med allerede dengang, kunne for eksempel løbe langs med en næsten tom Arne Jacobsens Allé. I dag er der som bekendt både hotel, boliger, erhvervsbyggerier og et shoppingcenter. Samtidig er det tydeligt, at de knap 5.500 beboere i Ørestad sætter præg på bydelen.

”Ørestadsløbet er noget særligt. Man er så tæt på byen og i løbet af et kort øjeblik er ude i naturen. Jeg ved, at rigtig mange er glade for 1/2 maratonruten, netop fordi den er trafikfri og meget grøn - ruten går jo rundt broerne, lystbådehavnen, Valby og Hvidovre også ud over Fælleden. Den helt store forskel fra f.eks. 2002 til nu er selvfølgelig den mere bebyggelse, der er - især på Arne Jacobsens Allé,” siger Michael Christensen, der er løbsansvarlig fra Amager Atletik Club.


Ørestad City 2010

Ørestadsløbet er en af de ældste traditioner i Ørestad, og udviklingschef i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer, kan huske tilbage på de allerførste løb.

”Det var en helt overvældende og speciel oplevelse at se så mange mennesker på én gang komme løbende igennem Ørestad, da bydelen stadig mest var bar mark. Siden er bydelen vokset frem, og der foregår efterhånden rigtig mange aktiviteter hele året,” siger Rikke Faaborg Jarmer og understreger vigtigheden af traditioner i en ny bydel.


Starten er gået - i 2007

”En af de store udfordringer ved at udvikle en bydel som Ørestad er netop, at bydelen bygges op helt fra start – på et område uden bymæssig historie, eksisterende bygninger eller lignende. Derfor tager det tid at skabe byliv. Men med fælles hjælp, energiske ildsjæle og en god portion pionerånd har arbejdet båret frugt, og jeg glæder mig over, at Ørestad på få år har opbygget sit eget varierede udbud af aktiviteter og begivenheder. Ørestadsløbet er et godt eksempel på, at det betaler sig at holde ved, og det er dejligt at opleve, at Amager Atletik Club har fået succes med idéen om bydelens eget løb, som nu er blevet en naturlig del af Ørestads årlige aktivitetsprogram,” siger Rikke Faaborg Jarmer.

Løbet er for motionister på alle niveauer, med DAF opmålte ruter, alle flade og hurtige med meget få sving. Ruterne ligger i naturskønne områder - på strækninger, der stort set er fri for trafik.

Der var 994 løbere sidste år, og i år forventer Amager Atletik Club, at rekorden for tilmeldinger bliver slået. Der er allerede tilmeldt knap 800 løbere og man forventer helt op til 1.100 tilmeldinger i år.

Fakta om Ørestadsløbet:
Hvornår:
Lørdag den 19. juni kl. 14.00
Hvor langt: 5 & 10 km. samt 1/2 maraton (alle DAF opmålte)
Hvorfra: Ørestad Metrostation, Fields, Fælleden og Valby.
Pris: Startgebyr 5 & 10 km. 70 kr. - 1/2 maraton 150 kr.
Læs mere: Amager Ateletik Clubs hjemmeside
Tilmelding: 

  • Kaiser Sport Frederikssundsvej 143, Brønshøj senest den 18. juni - her får du startnummer med det samme
  • Englandsvejens Tømmerhandel, Englandsvej 204, 2300 Kbh S. senest 18. juni - her får du startnummer med det samme
  • Eftertilmelding på stedet (Kay Fiskers Plads ved Ørestad Metrostation) fra kl. 13.00 (Kom i god tid / +20 kr.)

DAF opmålt = en autoriseret opmåler har mod betaling nøje opmålt og godkendt ruterne til at være de angivne distancer. Det er et krav fra Dansk Atletik Forbund at løb skal være certificeret på denne måde, for at kunne tælle som officielle tider / rekorder og statistikker.

For yderligere informationer
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206