ØRESTAD SIGNALERER GRØN BEVIDSTHED FOR VIRKSOMHEDERNE

17. marts 2010

Flere og flere virksomheder vælger at flytte til moderne omgivelser i Ørestad, og hver virksomhed har sine egne grunde til at bosætte sig i den nye bydel. Udover en unik infrastruktur og fleksible kontorfaciliteter signalerer en placering i Ørestad også grøn bevidsthed.Klik på billederne for at få dem i større format 

Siden Ørestad for alvor begyndte at vokse op af jorden for fem år siden har mange virksomheder bosat sig i bydelen - heriblandt Novo Nordisk, Ferring, Skandia, Atkins Danmark og Accenture. I løbet af 2010 flytter også Dansk Industri, Rambøll og Bombardiers udviklingsafdeling til bydelen.
Virksomhederne fortæller samstemmende, at det er områdets unikke infrastruktur, der er bydelens største fordel. Især for de internationale virksomheder, der har brug for at kunne rekruttere højtspecialiseret arbejdskraft - også udenfor Danmark. Derudover er kontorfaciliteterne i bydelen moderne, fleksible og miljøvenlige.


En af de sidst ankomne virksomheder er Carlson Wagonlit Travel (CWT). CWT hjælper virksomheder og institutioner med at planlægge rejser til hele verden. I selskabet er de glade for at bo i Ørestad.
”Vi har nu haft vores hovedkontor i Ørestad i syv måneder, og det har været en succes. Vi har kunnet skabe et miljø for vores medarbejdere, som er helt unikt med central beliggenhed, godt indeklima og en synlig omtanke for miljøet”, fortæller direktør i CWT, Sophie Hulgard.

 

For CWT er det ikke kun selve beliggenheden, men også Ørestads grønne profil, der er kommet virksomheden til gode.


”Vi har et mål om at blive endnu bedre til at arbejde med socialt ansvar, og med vores flytning til nye og energibesparende lokaler har vi understreget dette. Vi vil gerne vise vores kunder, medarbejdere og resten af det danske samfund, at vi følger med og er visionære både i vores daglige arbejde, og når der skal vælges nyt domicil. Ørestad er en visionær bydel med bygninger, der emmer af tanker om at skabe et område med energibesparende bygninger, et attraktivt forretningsområde og ikke mindst flot arkitektur. En bydel, som vi gerne ville være en del af”, siger Sophie Hulgard.

Skandinaviens Bedste Vejkryds

”Skandinaviens Bedste Vejkryds” ligger også i Ørestad. Sådan kaldes det store vejkryds i Ørestad City, hvor du kan vælge motorvejen og enten komme til Norden eller Europa via E20. Eller blot køre de få kilometer til Kastrup Lufthavn. Du kan også vælge Regionaltog eller Metro til din videre rejse.
Udover Ørestads grønne profil har Carlson Wagonlite Travel også haft stor glæde af områdets infrastruktur.
”Med Metroen i ”forhaven” har vi rigtig gode transportmuligheder til vores medarbejdere – et godt incitament til at bruge den offentlige transport”, siger Sophie Hulgard.
Den nemme adgang til offentlig transport og motorvej er Ørestads store force – både for medarbejdere og besøgende i de mange virksomheder. Også i Skandia, som opererer i hele 47 lande, er infrastrukturen en klar fordel.

 

 
”Hvis vi vil have de rigtige medarbejdere, må vi også kunne tilbyde de rigtige forhold. Vi er flyttet ind i internationale omgivelser og med Metro, tog og motorvej lige til døren. Det kunne vi ikke have fundet noget andet sted”, siger Charsten Christensen, som er adm. direktør i Skandia.

Der bor nu 5.400 mennesker i Ørestad og der er dagligt 10.000 mennesker, der arbejder i Ørestad.

 

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206