NY CAFÉ MELLEM BY OG HAVN

5. november 2010

Efter et langt liv som færgeterminal er det smukke gamle pakhus på Nordre Toldbod 24 nu blevet sat i stand. Pakhuset er forvandlet til restaurant TOLDBODEN, der i første omgang er åben lørdag og søndag til brunch – og onsdag til folkekøkken.


By & Havn ejer pakhuset og lejer det ud til restauratør Jesper Møller, som også driver Restaurant Julian på Nationalmuseet, og som stod for en del af den CO2-venlige menu under COP15 i december 2009. Jesper Møller har også store ambitioner for restaurant TOLDBODEN.

’’Vi har skabt et sted, som afspejler alt det vi har drømt om. I et karakteristisk hus omgivet af en inspirerende udsigt 360 grader rundt – første parket til vandet - og alligevel centralt placeret i hjertet af København. Vi har bygget stedet op med hånden på hjertet, når det gælder miljø og fødderne solidt placeret i den danske jord, når det gælder mad. Visionen er simpel: Vi vil være Nordens førende bæredygtige event- og spisested. Stedet hvor oplevelser, mad og miljø mødes og giver perfekt mening,” siger restauratør Jesper Møller.

Lokalerne på Nordre Toldbod 24 kan også lejes til konferencer og halv- og heldagsmøder. Fra foråret 2011 vil restauranten være åben alle dage og desuden tilbyde udendørsservering ved kajkanten.

Fra mørk og lukket til lys og åben bygning

Det er arkitekt Tine Mouritsen, der har stået for renoveringen af det gamle Pakhus. Hun glæder sig over resultatet af det omfattende arbejde.

”Mit mål har været at respektere husets oprindelige udtryk og arkitektur og samtidig åbne bygningen op mod havnen og for offentligheden. Samtidig har vi haft et element af bæredygtighed i fokus, så indretning, materialer og interiør matcher restaurantens og Jesper Møllers høje ambitioner om fx lokale råvarer,” siger Tine Mouritsen.

Det gamle pakhus ved Nordre Toldbod, der er tegnet af Einar Madvig og opført i 1949-1951, var oprindeligt en lidt lukket, kringlet indrettet og mørk bygning. Opgaven var derfor at give den gamle bygning nyt liv i overensstemmelse med de arkitektoniske linjer, der præger området. Og i overensstemmelse med husets nye funktion – en bæredygtig, klimavenlig restaurant.

”Vi har brugt mange kræfter på at undersøge, hvor bæredygtigt man egentlig kan lave en renovering og ombygning af så gammelt et hus, fx i forhold til at optimere energirammer, isolering og brugen af lokale materialer. Selv om vi har måttet gå på kompromis med visse ting, fx fordi de materialer og udtryk vi har efterspurgt simpelthen ikke findes her i Norden eller havde en for kort levetid, er jeg rigtig godt tilfreds,” siger Tine Mouritsen.

Efter ombygningen og renoveringen fremstår pakhuset som et åbent rum med fremhævede facader, nye vinduespartier med store lysninger og døre ud mod vandet. Bl.a. er husets oprindelige tagterrasse igen åbnet, så man kan træde ud på taget og opleve byen - og havnen – fra en helt ny side.

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206