MARITIMT JULEMARKED VED KVÆSTHUSBROEN

9. december 2010

Den nye og stemningsmættede juleaktivitet på havnen, Det Maritime Julemarked, er åbent denne weekend. Fire skibe ved kaj holder åbent hus. Og der er gratis sejlture fra Admiralkajen til Operaen og retur.


Der bliver julestemning og maritimt prægede aktiviteter ved Admiralkajen, Kvæsthusbassinet og Skt Annæ Plads igen i denne weekend. Blandt andet åbent skib, nissejagt, julefortælling og gløgg og grogg, æbleskiver og beskøjter. Gratis sejltur fra Admiralkajen til Operaen.

”Det er første gang, at vi kan præsentere et maritimt julemarked i København. Det er godt, når byen og havnen fletter sammen – og jeg håber at få besøg af mange mennesker i denne og næste weekend. Det maritime julemarked er et godt alternativ til julestress og supermarked-muzak,” siger havneassistent Jens Frank.

Det Maritime Julemarked debuterede i sidste weekend og er allerede etableret som en ny og stemningsfuld juleaktivitet for både store og små københavnere. Det Kongelige Teater, By & Havn, Copenhagen Admiral Hotel og flere af havnens smukke skibe står som arrangører. I denne weekend er markedet åbent torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 15.00-20.00.

Der bliver mindst fire muligheder for at få et vuggende skibsdæk under fødderne, nemlig om bord i det svenske kystbevogtningsskib, KBV 201, Fiskeriskolens undervisningsskib, Athene, topsejlsgaleasen Havet og skonnerten Johanne.

Lørdag-søndag samt torsdag den 16. december kl. 16.30-17.45 sejler Nettobådene gratis shuttleture fra Admiralkajen foran Copenhagen Admiral Hotel til Operaen - og tilbage igen, naturligvis. Det er en kort tur, men en stor oplevelse at opleve området med de markante og smukt oplyste bygninger fra søsiden.

Operaen og Skuespilhuset arrangerer særrundvisninger, nisseskattejagt og højtlæsning, og om bord i Havet og Johanne samt i SALT café på kajen serveres julegløgg og grogg, æbleskiver og beskøjter og meget mere. Som et særligt lille lys her i den mørke tid bliver der mulighed for at købe gavekort til de skønne charterture, som Havet og Halmø sejler i de lyse og lune måneder. Fra Restaurant SALT og skonnerten Johanne sælges lækker julevin til at tage med hjem og nyde til julemaden, ligesom der vil være mulighed for at købe friske fisk og andet godt fra havet.

”Der bliver en række aktiviteter for alle, men det allerfineste, vi har at vise frem, er måske julebelysningen udendørs og de smukt oplyste huse og skibe fra den funklende Opera og Skuespilhuset til den imposante pakhusbygning,” siger adm. direktør på Copenhagen Admiral Hotel, Søren Anker-Ladefoged.

Det Maritime julemarked er åbent alle dage til og med 22. december.

For yderligere information kontakt:
Adm. direktør på Copenhagen Admiral Hotel, Søren Anker-Ladefoged på 3374 1414, e-mail sal@basalco.dk  
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard på tlf.: 2916 0586, e-mail: pga@byoghavn.dk  


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206